cojemy.pl > Dania główne > Dania główne z grzybami > Dania główne z pieczarkami > Przepisy na potrawy > Strona numer 3

Dania główne z pieczarkami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z pstrągiem ale bez cytryny
Dania główne z alkoholem Dania główne z grzybami Dania główne z innymi składnikami Dania główne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania główne z mięsem Dania główne z nabiałem oraz jajami Dania główne z napojami Dania główne z owocami Dania główne z pieczywem Dania główne z przyprawami Dania główne z rybami i owocami morza Dania główne z sosami Dania główne z słodyczami Dania główne z warzywami
Dania główne z boczniakami Dania główne z borowikami Dania główne z drożdżami Dania główne z grzybami suszonymi Dania główne z gąskami Dania główne z kozakami Dania główne z kurkami Dania główne z maślakami Dania główne z pieczarkami Dania główne z podgrzybkami Dania główne z prawdziwkami Dania główne z rydzami Dania główne ze smardzami

Kolorem zielonym zaznaczono pieczarki

Ryż z szynką i pieczarkami

Forma potrawy: Danie główne
400 g. ryżu
400 g. pieczarek
świeży ogórek
2 cebule
200 g. szynki
2 łyżki kaparów (niekoniecznie - dla tych co lubią)
3 łyżki octu winnego
7 łyżek oliwy
sól, pieprz
szczypta cukru
świeże lub suszone zioła - szczypiorek, estragon, bazylia
» zobacz przepis

Bigos z pieczarek

Forma potrawy: Danie główne
1/2kg pieczarek
1/2kg cebuli
1/2kg kiełbasy
1/2kg ogórków kwaszonych
3 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki masła roślinnego
pieprz i sól
Do podania:
ryż lub ziemniaki
» zobacz przepis

Bakłażan z pieczarkami na zimno

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
1 bakłażan
pieczarek ile kto lubi
1-2 ząbki czosnku
nać pietruszki
oliwa
sól i pieprz
bagietka
czerwone wytrawne wino
» zobacz przepis

Kurczak tagliatelle

Forma potrawy: Danie główne
450g zielonego marakonu wstążki
sól
4 piersi z kurczaka, bez kości
1 łyżka oleju
225g małych grzybków, np. pieczarki lub kurki
275g skondensowanej zupy z kurczaka z puszki
3 łyżki wytrawnej sherry
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do posypania:
słodka papryka
» zobacz przepis

Pierś kurczaka z ryżem bez smażenia

Forma potrawy: Danie główne
ryż
pierś z kurczaka
łyżka masła
kilka pieczarek
połowa szklanki białego wina
pól szklanki rosołu
drobno posiekany koperek
sok cytryny
łyżka mąki
łyżka śmietanki
pieprz do smaku
» zobacz przepis

Selery faszerowane

Forma potrawy: Zapiekane, Inna potrawa, Danie główne
4 selery
mleko
15dag pieczarek
10dag szynki
tłuszcz
5dag ketchupu
8dag sera żółtego
zielenina
sól, pieprz
» zobacz przepis

Karp z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
karp o wadze ok. 2 kg.
łyżka soku z cytryny
łyżeczka sosu worcester
50 g. mąki
30 g. słoniny
20 g. cebuli
10 dag. pieczarek
łyżka posiekanej natki
2 łyżki białego, wytrawnego wina (niekoniecznie)
1/4 l. bulionu z kostki
biały pieprz
sól
łyżka mąki (do zagęszczenia sosu)
2 łyżki śmietany
50 g. masła do smażenia
» zobacz przepis

Karp z grzybami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
5dag cebuli
pietruszka
30dag borowików lub pieczarek
5dag masła lub margaryny
szklanka śmietany
łyżka mąki
sól, pieprz
Do podania:
makaron
surówka z białej kapusty
» zobacz przepis

Łosoś w sosie ziołowym po francusku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Jeden łosoś o wadze ok. 2 kg
600g małych pieczarek
2 łyżki masła
sól, pieprz, szczypiorek
Do przybrania:
listki zielonej pietruszki
listki tymianku
Court bouillon:
400ml białego wytrawnego wina
1 obrana i umyta marchewka
1 duża cebula, obrana i naszpikowana 3 goździkami
1 bouquet garni
sól, pieprz
Sos:
125ml białego wytrawnego wina
125ml śmietanki
1 łyżka masła
2 łyżki drobno posiekanej mieszaniny szczypiorku, tymianku i zielonej pietruszki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Makaron po nelsońsku

Forma potrawy: Danie główne
2dag grzybów suszonych lub 20dag pieczarek
20dag makaronu
2 cebulę (15 dag)
2 łyżki masła
4 jaja
10dag tartego żółtego sera
sól, pieprz
1 szklanka śmietany
1 ogórek kwaszony (10 dag)
1 łyżka tłuszczu do naczynia
» zobacz przepis

Sałata faszerowana po węgiersku

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane, Danie główne
6 dużych liści sałaty
2-3 małe bułki
szklanka mleka
15dag pieczarek
4 łyżki stopionego masła
2 łyżki zieleniny
2 żółtka
sól
łyżka papryki w proszku
roztarty mały ząbek czosnku
pół szklanki gęstej śmietany
pół szklanki rosołu
frytki
» zobacz przepis

Boeuf strogonoff bez wołowiny

Forma potrawy: Danie główne
1,5kg mięsa z udźca indyka
30dag małych pieczarek
zielona papryka
szklanka kwaśnej śmietany
suszone pomidory w oleju (kilka)
2 szklanki bulionu wołowego
duża cebula
2 łyżki musztardy
2 łodygi selera naciowego
łyżka mąki
liść laurowy
sól, pieprz
olej do smażenia
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.