cojemy.pl > Ciasta > Ciasta z nabiałem oraz jajami > Ciasta z jajkami > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Ciasta z jajkami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z serem żółtym, bez cebuli, czosnku i porów
Ciasta z alkoholem Ciasta z grzybami Ciasta z innymi składnikami Ciasta z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Ciasta z mięsem Ciasta z nabiałem oraz jajami Ciasta z napojami Ciasta z owocami Ciasta z pieczywem Ciasta z przyprawami Ciasta z rybami i owocami morza Ciasta z sosami Ciasta z słodyczami Ciasta z warzywami
Ciasta z serem fetą Ciasta z jajkami Ciasta z biszkoptem z jajek Ciasta z jogurtem Ciasta z majonezem Ciasta z margaryną Ciasta z masłem Ciasta z mlekiem Ciasta z olejem Ciasta z oliwą Ciasta z parmezanem Ciasta z serem białym (twarogiem) Ciasta z serem owczym Ciasta z serem topionym Ciasta z serem żółtym Ciasta z serkiem homogenizowanym Ciasta ze smalcem Ciasta ze śmietaną

Kolorem zielonym zaznaczono jajka

Sokoły z kremem kawowym

Forma potrawy: Ciasto
Ilość na 12 ciasteczek
 
Ciasto bezowe:
400g cukru pudru
8 białka
1 łyżka mąki
30g posiekanych migdałów
1 łyżeczka cukru waniliowego
 
Krem kawowy:
250g masła
3 żółtka
150g cukru
3 łyżki kawy rozpuszczalnej
1 łyżka rumu
» zobacz przepis

Bezy kawowe

Forma potrawy: Ciasto
200g cukru pudru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
4 białka
1 łyżka cukru waniliowego
100ml wody
tluszcz do posmarowania pergaminu
» zobacz przepis

Tort czekoladowy po polsku

Forma potrawy: Ciasto
Ilość na 16 porcji:
250g gorzkiej czekolady
12 jaj
100g cukru
250g zmielonych migdałów ze skórką
 
Masa migdałowa:
250g zmielonych migdałów bez skórki
150g cukru
250ml wody
3-4 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka startej wanilii
 
Polewa czekoladowa:
150g gorzkiej tartej czekolady
100g cukru pudru
2 łyżki masła
125ml słodkiej śmietanki 30%
1 łyżka rumu
 
Inne:
masło i mąka do tortownicy
» zobacz przepis

Beza z mango

Forma potrawy: Ciasto
białka z 7 jajek
250g cukru
350g cukru pudru
1 łyżeczka białego octu winnego
4 mango
 
Krem:
500ml mleka
100g cukru
4 żółtka
1 łyżeczka skórki startej z cytryny
1,5 łyżki mąki kukurydzianej
0,5 łyżki mąki kartoflanej
30ml brandy
sól
» zobacz przepis

Zebra

Forma potrawy: Ciasto
5 jajek
2 szklanki cukru
3 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka zimnej wody
1 szklanka oleju
3 łyżki kakao
2 zapachy waniliowe
» zobacz przepis

Tort makowy

Forma potrawy: Deser, Ciasto
1/4kg maku
skórka pomarańczowa
6 - 7 jajek
1 szkl. cukru pudru
2 łyżki bułki tartej
bakalie - dużo
» zobacz przepis

Rolada biszkoptowa z marmoladą

Forma potrawy: Ciasto
5 jaj
10dag (5 łyżek) cukru drobnego krystalicznego
10dag (5 łyżek) mąki pszennej
20dag marmolady
2dag (1 łyżka) cukru pudru
papier pergaminowy do wyłożenia formy
tłuszcz do wysmarowania papieru
» zobacz przepis

Sernik z mleka

Forma potrawy: Ciasto
2 litry mleka
8 żółtek
25dag (1 i 1/4 szklanki) cukru pudru
2 szklanki śmietany
250dag masła lub margaryny
1 opakowanie galaretki
3-4 czubate łyżeczki kakao
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
cukier waniliowy
bakalie
placek biszkoptowy, kruchy lub herbatniki do wyłożenia dna tortownicy
» zobacz przepis

Sernik z rosą

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
25 dkg mąki
10 dkg cukru (kryształ)
10 dkg margaryny
2 żółtka i 1 jajko całe (białko zostawić do sera)
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:
1kg sera (śmietankowego)
2 budynie śmietankowe
125ml oleju (pół szklanki)
1 szklanka cukru (do sera)
1 szklanka cukru (na koniec do ubicia wszystkich białek)
2 jajka całe + 4 żółtka (białka do ubicia)
2,5 szklanki mleka
» zobacz przepis

Sernik wiedeński

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
150g mąki
100g masła
50g cukru
1 żółtko
sól
Inne:
700g sera
12 jaj
50g masła
200g cukru pudru
1 łyżka cukru waniliowego
50g smażonej skórki pomarańczowej
50g rodzynków
2 łyżki manny
Do podania:
bita śmietana
» zobacz przepis

Ambasador

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto biszkoptowe:
3 (5) jaja
3 (5) łyżki cukru
3 (5) łyżki mąki krupczatki
Masa budyniowa:
2 budynie śmietankowe
1 litr mleka
4 całe jaja
1,5 szklanki cukru
4-5 łyżek mąki
2 kostki masła
» zobacz przepis

Kulebiak z pieczarkami

Forma potrawy: Ciasto
Rozczyn:
3dag drożdży
1 łyżeczka cukru
1 łyżka mąki
1 szklanka letniego mleka
Ciasto:
1 jajko
2 żółtka
25dag mąki
szczypta soli
3-4 łyżeczki śmietany
7dag margaryny
Nadzienie:
1/2kg pieczarek surowych
1/2kg kiszonej kapusty
olej
3 jajka ugotowane na twardo
sól, pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.