MENU
ZWIŃ MENU

Pstrąg na gorąco w majonezie

Formy potrawy: Dania główne, Dania rybne

Składniki

80 dag pstrągów
3/4 szklanki majonezu
5 dag cebuli
łyżka zielonych solonych nasion nasturcji
3 korniszony
natka pietruszki
mąka
sól, pieprz
oliwa lub olej
 
Do podania z:
frytki
kalafior
 

Przyrządzanie

Majonez wymieszać z drobno posiekaną cebulą i korniszonami. Dodać posiekaną zieloną pietruszkę i nasiona nasturcji, wymieszać ponownie.
 
Oczyszczone i umyte pstrągi panierować w mące i smażyć, wkładając je na patelnię z rozgrzaną oliwą. Zrumienić po obu stronach, posolić, posypać pieprzem.
 
Usmażone ryby wyłożyć na gorący półmisek, polać przygotowanym sosem.
 
Najepiej podawać z frytkami oraz kalafiorem.
 

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Pstrąg w śmietanie po polsku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

 
pstrąg o wadze ok. 25 dag
cytryna
mąka
przyprawa vegeta
słodka papryka w proszku
pieprz w proszku
olej
kilka ząbków czosnku
śmietana 18%
 
Do podania z:
ugotowane zmieniaki
zielona sałata
 

Krewetki w śmietanie i majonezie

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje


mrożone krewetki
kwaśna gęsta śmietana
1-2 łyżki majonezu
świeży koper
keczup lub sos chilli
pieprz cytrynowy lub pieprz i cytryna

Pstrag w soli z rożna

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

1 pstrąg na osobę
1 patyk na pstrąga
sól gruba
sos sojowy
cytryna

Sałatka z pstrągiem

Forma potrawy: Sałatki

1 wędzony pstrąg
15 dag pieczarek
5 dag szpinaku (może być mrożony)
1 łyżka oliwy
pęczek szczypiorku do przybrania