MENU
ZWIŃ MENU

Sałatka z tuńczyka czerwona 2

Forma potrawy: Sałatki

Składniki

3 plasterki żółtego sera ostrego
olej
sól
keczup ostry chilli
majonez
ocet winny
pół puszki tuńczyka w oleju
pół papryki czerwonej
pół ogórka
pół puszki kukurydzy
papryka ostra w proszku

Przyrządzanie

Składniki wyjąć z lodówki, paprykę, żółty ser oraz ogórek pokroić w plasterki, zamieszać delikatnie wszystkie składniki.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Sałatka z tuńczyka czerwona 1

Forma potrawy: Sałatki

2 plasterki szynki
6 plasterków żółtego sera ostrego
olej
sól
pieprz
sos pieprzowy (keczup)
majonez
ocet winny
mała puszka tuńczyka w oleju
nieduży ogórek
pół puszki kukurydzy

Bałkańska sałatka z tuńczyka

Forma potrawy: Sałatki

8 połówek gruszek
małą puszka tuńczyka w oliwie
3/4 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
łyżeczka posiekanej zieleniny
łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz

włoska sałatka z tuńczyka

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje

400g tuńczyka w oleju
2 ząbki czosnku, rozgniecione
1 łyżka kaparów, posiekanych
2 łyżki natki pietruszki, posiekanej
sok z cytryny do smaku
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
850g fasolki odcedzonej i wypłukanej
1 mała czerwona cebula, pokrojona w krążki

Do podania:
ciepły chleb (grzanki) lub bułeczki

Sałatka z makaronu, tuńczyka i kukurydzy

Forma potrawy: Sałatki

250 g makaronu muszelki
200 g tuńczyka w oleju
1 pęczek szczypiorku
1 czerwona słodka papryka
125 g kukurydzy w puszki
sok z cytryny
3-4 łyżki majonezu
czarny mielony pieprz
sól do smaku
koperek lub pietruszka