Forma potrawy: Dania na grilla
70 dag. wołowiny bez kości.
8 małych cebulek.
strąk czerwonej papryki.
Marynata:
0,5 szkl. ostrego keczupu.
1/3 szkl. oliwy
3 łyżki magii.
łyżka tartego chrzanu.
Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą. Wołowinę kroimy na plastry grubości 1,5 cm, a następnie jak najdłuższe słupki. Paprykę myjemy, kroimy na osiem części.
Nadziewamy mięso na szpadki, przebijając kilkakrotnie każdy pasek. Układamy szaszłyki w naczyniu zalewamy marynatą. Po 2 godz. wyjmujemy.
Na końcu każdej szpadki umieszczamy cebulkę lub paprykę. Pieczemy na grillu.
Forma potrawy: Dania główne
80 dag chudej wołowiny
sól, pieprz
cebula
2 łyżki oleju
garść suszonych grzybów
Forma potrawy: Dania główne
pół kg wołowiny
25 dkg papryki
pól kg pomidorów
4 cebule
10 dkg tłuszczu
zielona pietruszka
koperek
suszona bazylia
cząber
sól, pieprz
Forma potrawy: Dania główne
60 dag wołowiny bez kości
tłuszcz
1 dag mąki
15 dag cebuli
2 grzyby suszone
sól, pieprz
ziele angielskie
curry
musztarda
papryka mielona
czosnek
sherry do smaku
Do podania:
ziemniaki
sałata
Forma potrawy: Dania główne
puszka konserwy wołowej w sosie własnym
4 papryki
8 pomidorów
sól, pieprz
Do podania:
pieczywo
lub makaron
lub ziemniaki
lub kasza