Forma potrawy: Dania na grilla, dla ilu osób: 4, czas przygotowania: 30 min.
1 kg schabu karkowego
150 g tartego sera żółtego
2 łyżki oleju
1 łyżka mielonej papryki ostrej
1 łyżka mielonej papryki slodkiej
1 łyżeczka kminku
sól
Mięso schabowe dokładnie umyć, usunąć z niego nadmiar tłuszczu, odciąć kości kręgosłupa, pozostawić przy mięsie kostki żebrowe. Pokroić mięso równolegle do żeber na kotlety grubości 1-1,5 cm., tak aby każdy kotlet miał kostkę.
Kostki przy kotletach oczyścić z błonki, kotlety naciąć na obwodzie w kilku miejscach i niezbyt silnie pobić tłuczkiem.
Wymieszać papryki z kminkiem, natrzeć tym kotlety. Posolić, posmarować olejem.
Schab przykryć, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.
Kotlety ułożyć na grillu, piec z obu stron, poki nie zbrązowieją. Po przewróceniu na drugą stronę upieczoną powierzchnię posypać tartym serem.
Forma potrawy: Dania główne
whisky
schab świnski surowy
olej roślinny
żółty ser
keczup
musztarda
przyprawa do mięsa z grilla
przyprawa myśliwska
sól
cebula
ogórek surowy
pomidor
Forma potrawy: Dania główne
boczek pieczony
schab świnski surowy
olej roślinny
ser żółty ostry
sos diabelski (keczup)
przyprawa do mięsa z grilla
sól
cebula
Forma potrawy: Dania na grilla
cukinia 2
kukurydza z puszki 10 dkg
szynka wędzona 5 dkg
ser żółty tarty 5 dkg
oliwki
sól
pieprz
Żeberka wieprzowe z rusztu lub piekarnika
Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla
750 g żeberek wieprzowych
olej do smażenia
Marynata:
1 mały kawałek imbiru lub 1/2 łyżki imbiru w proszku
2 ząbki czosnku
3 łyżki miodu
2 łyżki wódki
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki octu winnego
1 łyżeczka tabasco
1 łyżka mąki ziemniaczanej