MENU
ZWIŃ MENU

Boczek z grilla na ostro

Forma potrawy: Dania na grilla, dla ilu osób: 4

Składniki

kg surowego boczku, raczej chudego
3 łyżki ostrej musztardy
2 łyżki cukru
łyżka ziół prowansalskich
6 łyżek ketchupu
kilka kropli sosu tabasco
sól, pieprz

Przyrządzanie

Pokroić boczek na plastry o grubości około 1 cm.

Wymieszać dokładnie przyprawy: ketchup, musztardę, cukier, zioła, sos tabasco, pieprz, sól.

Boczek natrzeć tak powstałą marynatą i odłożyć do lodówki na około 18 - 24 godziny.

Mięso piec na grillu do zrumienienia - można podawać z pieczywem, sałatkami, etc.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Boczek na ostro z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

boczek świeży 1/2 kg
cebula 1 lub 2 szt

Marynata:
piwo jasne 1/2 litra
oliwa - 6 łyżek
utarty chrzan 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
czosnek posiekany 2 ząbki

Potrawka urodzinowa

Forma potrawy: Dania główne

boczek pieczony
schab świnski surowy
olej roślinny
ser żółty ostry
sos diabelski (keczup)
przyprawa do mięsa z grilla
sól
cebula

Boczek z imbirem z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

boczek surowy ze skórą 75 dkg
bulion drobiowy 1/2 litra
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
imbir świeży 2 dkg
sos sojowy ciemny 70 ml
wino ryżowe lub białe wytrawne 2 łyżki
cukier brązowy 1 łyżka
anyż 1 gwiazdka
olej

Szaszłyczki wieprzowe z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

8 sznycli wieprzowych
pęczek bazylii
kawałek parmezanu
8 plasterków szynki
sól, pieprz