MENU
ZWIŃ MENU

Szaszłyczki wieprzowe z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla, dla ilu osób: 4, czas przygotowania: 40 min.

Składniki

8 sznycli wieprzowych
pęczek bazylii
kawałek parmezanu
8 plasterków szynki
sól, pieprz

Przyrządzanie

Sznycle rozbić tłuczkiem, obłożyć listkami bazylii, wiórkami parmezanu i szynką. Zwinąć w roladki i pokroić w plasterki o grubości 2 cm.

Na szpadki do szaszłyków nadziewać po 3 mięsne zawijaski, grillować 8 - 10 minut, po czym oprószyć solą i pieprzem.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Szaszłyczki z piersi kurczaka z grilla

Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla

400 g piersi kurczaka
1 żółta papryka
2 ząbki czosnku
1 świeża papryczka chilli
1 mały kawałek imbiru lub 1/2 łyżki w proszku
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki cukru
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka oleju

Do przybrania:
palemki z dymki
kwiatki z chilli
liście z ogórka

Szaszłyczki z wątróbek drobiowych

Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla

0,5 kg wątróbek drobiowych
1 owoc mango
50 g orzechów ziemnych
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
2 suszone papryczki chilli
50 g masła orzechowego
1 kawałek cynamonu
1 łyżeczka utartej skórki cytrynowej
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki sosu sojowego
3 łyżki cukru
3 łyżki oleju

Do podania:
ryż,
sos sa-teh

Żeberka wieprzowe z rusztu lub piekarnika

Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla

750 g żeberek wieprzowych
olej do smażenia
 
Marynata:
1 mały kawałek imbiru lub 1/2 łyżki imbiru w proszku
2 ząbki czosnku
3 łyżki miodu
2 łyżki wódki
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki octu winnego
1 łyżeczka tabasco
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Sznycle po galicyjsku z grzybami

Forma potrawy: Dania główne

mięso wołowe i wieprzowe 60 dag
jajo 2 szt.
cebula starta 1 szt.
cebula pokrojona w kostkę 1 szt.
bułka namoczona w mleku 1 szt.
sól, pieprz
masło
prawdziwki namoczone i siekane 10 dag
bułka tarta (szklanka)