Sałatka z avocado i granata

Składniki potrawy

główka sałaty
1 avocado
mało owoc granatu
pół czerwonego grejpfruta
2-3 plasterki szynki
pół strąka czerwonej papryki
pół cytryny
sól
biały pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek

Przyrządzanie

Sałatę podzielić na pojedyncze liści, dokładnie opłukać i osuszyć.

Grefjpfruta obrać, oddzielić białe błonki, pokroić na plasterki.

Avocado umyć, obrać ze skórki, usunąć pestkę, pokroić w kostkę.

Paprykę umyć, usunąć nasionka, pokroić w kostkę.

Granat umyć, pokroić na połowę, wyjąć nasionka i oddzielic błonki.

Plastry szynki pokroić na paski.

Rozdrobnione składniki wymieszać, oprószyć solą i pieprzem, na koniec skropić sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl