Forma potrawy: Dania główne
1 kurczak
4 kajzerki
2 cebule
2 jajka
3 łyżki masła
30 dag mielonego mięsa
pół szklanki białego wina
opakowanie kakao
tabliczka gorzkiej czekolady
pół szklanki śmietany
sól, pieprz, chili
Kurczaka (około 1,8 kg) opłukać, osuszyć i natrzeć solą w środku i na wierzchu. Namoczyć kajzerki, cebulę obrać, posiekać i obsmażyć na maśle.
Wymieszać mielone mięso, jajka, odciśnięte kajzerki oraz cebulę. Farsz doprawić solą, pieprzem oraz chili.
Nadziać kurczaka, zaszyć otwór. Przełożyć do brytfanny i piec, polewając w trakcie pieczenia sosem.
Wyjąć upieczonego kurczaka, do sosu z pieczenia dodać wino, czekoladę, kakao, śmietanę i chili. Sos zagotować i polać nim kurczaka.
5 paczek herbatników
kostka margaryny
szklanka cukru pudru
żółtko
2 łyżki kakao
2 zapachy rumowe
czekolada
Forma potrawy: Dania główne
1 kurczak
15 dkg masła
szklanka jogurtu
6 cebul
3 łyżeczki curry
pół łyżeczki chili
2 ząbki czosnku
pół szklanki rosołu
sok z cytryny
Do podania:
ryż
Forma potrawy: Dania na grilla
Forma potrawy: Dania główne
1 kurczak
pory - tyle ile waży kurczak
1/2 szklanki słodkiej śmietany
4 łyżki oliwy
łyżka masła
1 żółtko
sól
biały pieprz