Deser jabłeczno-malinowy

Składniki potrawy

350g mrożonych cząstek jabłek
225g mrożonych malin
50g brunatnego cukru
50g płatków kukurydzianych
50g orzechów laskowych posiekanych
50g stopionego masła lub margaryny

Przyrządzanie

Do rondla wrzucić mrożone owoce i posypać brunatnym cukrem, pozostawiając jedną łyżeczkę.

Ogrzewać na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez około 5 minut, aż jabłka staną się miękkie.

Do misy wsypać płatki kukurydziane, pozostawiony cukier i orzechy. Dodać roztopione masło i wymieszać.

Do żaroodpornego naczynia przełożyć owocową mieszankę, a po wierzchu posypać zmieszanymi płatkami kukurydzianymi z orzechami.

Ustawić na gorącym grillu i przez około 1 minutę opiekać, aż będzie krucha.

Podawać natychmiast po przyrządzeniu.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl