Forma potrawy: Dania na grilla, potrawa wegetariańska, dla ilu osób: 4, czas przygotowania: 30 min.
cukinia 1 szt
jogurt
pietruszka - nać
oliwa z oliwek
cytryna
czosnek kilka ząbków
sól
pieprz
Do jogurtu dodać pokrojoną natkę pietruszki, około 4 łyżek oliwy, przeciśnięte ząbki czosnku i sok z cytryny.
Wymieszać wszystko i doprawić solą.
Sos dobrze jest zrobić trochę wcześniej i wstawić do lodówki.
Umyć cukinię, pokroić na plastry grubości ok. 0,5 cm.
Posypać je solą, pieprzem i ułożyć na rozgrzanym grillu.
Przypiec z obu stron tak, aby były złociście chrupiące.
Podać do gorących plastrów schłodzony sos jogurtowy.
Forma potrawy: Dania na grilla
cukinia 2
kukurydza z puszki 10 dkg
szynka wędzona 5 dkg
ser żółty tarty 5 dkg
oliwki
sól
pieprz
Forma potrawy: Dania na grilla
1 średnia cukinia
ok. 100 ml oliwy
ocet winny
1 łyżka posiekanej mięty
1 łyżka posiekanego tymianku
sól
Forma potrawy: Dania na grilla
oscypek ( nie wędzony) 60 dag
cukinia 2 szt
tymianek 1 kubeczek
oliwki 10 dag
oliwa 4 łyżki płaskie
szczypiorek
Szaszłyczki wieprzowe z grilla
Forma potrawy: Dania na grilla
8 sznycli wieprzowych
pęczek bazylii
kawałek parmezanu
8 plasterków szynki
sól, pieprz