Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
3/4 szklanki czarnych jagód
1-3 łyżki cukru pudru
1/4 szklanki śmietany kremówki
kubeczek kefiru lub szklanka słodkiego mleka
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
1/4 szklanki soku pomidorowego
łyżka stołowa soku cytrynowego
szklanka maślanki
pół szklanki zimnego mleka
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
likier kokosowy malibu
mleko z puszki (skondensowane)
wiórki kokosowe i czekoladowe
Forma potrawy: Dania główne, Kolacje
50 dag dyni
20 dag kaszy manny
3/4 litra mleka
1/2 butelki śmietany
sól
cukier
Forma potrawy: Desery
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki cukru
2 łyżki wiórków kokosowych
skórka z cytryny
1 i 1/2 szklanki mleka
1 łyżka masła
2 jaja
1 łyżka cukru do piany
Forma potrawy: Dania główne, Kolacje, Śniadania
szklanka kaszy jaglanej
połtorej szklanki mleka
2-3 jaja
1 łyżka cukru
pół szklanki rodzynek
1 łyżka tartej bułki
1 łyżka masła
1 butelka śmietany
cukier waniliowy
sok z cytryny
Zielona fasolka zapiekana z jajami
Forma potrawy: Zapiekane, Kolacje
25 dag zielonej fasolki szparagowej
6 jaj na twardo pokrojonych w talarki
posiekana cebula
1 i 3/4 szklanki ciepłego mleka
4 łyżki masła lub margaryny
2-3 łyżki mąki
sól, pieprz
zielenina
2 łyżki tartej bułki
4 łyżki utartego żółtego sera
1-2 łyżki masła
Wiedeńska legumina ryżowa z morelami
Forma potrawy: Sałatki, Desery
1/2 szkl. ryżu
1/2 litra mleka
cukier waniliowy
3-4 łyżki cukru
2 łyżki likieru
słoik kompotu morelowego
2 łyżeczki żelatyny
szklanka bitej śmietany