cojemy.pl > Dania rybne > Dania rybne z przyprawami > Przepisy na potrawy > Strona numer 5

Dania rybne z przyprawami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Zupy z pieczarkami i pietruszką
Dania rybne z alkoholem Dania rybne z grzybami Dania rybne z innymi składnikami Dania rybne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania rybne z mięsem Dania rybne z nabiałem oraz jajami Dania rybne z napojami Dania rybne z owocami Dania rybne z pieczywem Dania rybne z przyprawami Dania rybne z rybami i owocami morza Dania rybne z sosami Dania rybne z słodyczami Dania rybne z warzywami
Dania rybne z bazylią Dania rybne z cukrem Dania rybne z curry Dania rybne z cynamonem (laskami cynamonu) Dania rybne z estragonem Dania rybne z gałką muszkatołową Dania rybne z goździkami Dania rybne z imbirem Dania rybne z ketchupem (keczupem) Dania rybne z kminkiem Dania rybne z kolendrą Dania rybne z kurkumą Dania rybne z liściem laurowym Dania rybne z maggi Dania rybne z majerankiem Dania rybne z masalą (garam masalą) Dania rybne z miętą Dania rybne z musztardą Dania rybne z octem Dania rybne z oregano Dania rybne z pieprzem Dania rybne z szafranem Dania rybne z solą kuchenną Dania rybne z tymiankiem Dania rybne z vegetą Dania rybne z zielem angielskim

Kolorem zielonym zaznaczono przyprawy

Pstrąg w śmietanie po polsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
pstrąg o wadze ok. 25 dag
cytryna
mąka
przyprawa vegeta
słodka papryka w proszku
pieprz w proszku
olej
kilka ząbków czosnku
śmietana 18%
Do podania z:
ugotowane zmieniaki
zielona sałata
» zobacz przepis

Śledzie w sosie śliwkowym na wigilię

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
8-10 filetów śledziowych
25dag śliwek węgierek
0,5 szklanki oliwy
sok z połowy cytryny
cukier
10 migdałów lub orzechów laskowych
czarny pieprz
łyżka posiekanego koperku
» zobacz przepis

Pstrągi z nawarry

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
4 pstrągi (po ok. 20 dag)
3 plastry szynki serrano lub westfalskiej
100ml oleju
2 łyżki mąki
1 cytryna
sól, biały pieprz
» zobacz przepis

Ryba po baskijsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
3/4kg filetów rybnych (sola lub dorsz lub flądra lub mintaj)
1/4 filiżanki sosu z krewetek
1/2 filiżanki wytrawnego białego wina
1/2 filiżanki zmiażdżonych pomodorów
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
1/2 łyżeczki bazylii lub oregano
3 łyżki posiekanej szalotki
1 liść laurowy
» zobacz przepis

Tarta z krabami

Forma potrawy: Danie rybne, Ciasto
Ciasto:
150g mąki
75g masła
1,5 łyżki zimnej wody
1/2 łyżeczki soli
olej do smarowania formy
Nadzienie:
220g mięsa z krabów
3 jaja
150ml gestej śmietany
1 łyżka siekanej natki pietruszki
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
sól, pieprz
3 plasterki cytryny
1 gałązka ozdobnej pietruszki do przybrania
» zobacz przepis

Ziemniaki nadziewane śledziami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
8 ziemniaków (dużych)
2 kubki naturalnego jogurtu
1/8 litra kwaśnej śmietany
pęczek kopru
pęczek pietruszki
pęczek szczypiorku
6 wymoczonych filetów śledziowych matiesów
2 czerwone papryki
sól, pieprz, pieprz cayenne
» zobacz przepis

Śledź w śmietanie

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Danie rybne
8 filetów śledziowych z zalewy
cytryna
2 łyżki oleju
pieprz
Sos:
2 szklanki śmietany 18 proc.
3 cebule
3 ogórki konserwowe
2 kwaśne, duże jabłka
pęczek szczypiorku
łyżeczka zielonego pieprzu z zalewy
sól
pieprz czarny do smaku
» zobacz przepis

Filety z dorsza po marynarsku

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane, Danie główne
50dag filetów z dorsza
4 ziemniaki
marchewka
pół selera
2 cebule
10dag śmietanki
pół szklanki soku pomidorowego
ząbek czosnku
sok z cytryny
mąka
olej
natka pietruszki
sól i pieprz
» zobacz przepis

Pstrąg pieczony w folii z ryżem

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne, Kolacja, Danie główne
4 torebki ryżu (400 g)
4 pstrągi
2 cytryny
2 łyżki masła
pęczek koperku
sól
pieprz
» zobacz przepis

Pstrąg na gorąco w majonezie

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
80dag pstrągów
3/4 szklanki majonezu
5dag cebuli
łyżka zielonych solonych nasion nasturcji
3 korniszony
natka pietruszki
mąka
sól, pieprz
oliwa lub olej
Do podania z:
frytki
kalafior
» zobacz przepis

Brizol rybny z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Kolacja, Danie główne
opakowanie filetów rybnych
sól, pieprz
20dag pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu
łyżka zieleniny
» zobacz przepis

Kołduny (pierogi) ze śledziem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Ciasto:
350g mąki
1 małe jajo
ok. 135ml letniej wody
sól
Farsz:
300g filetów śledziowych
40g suszonych grzybów
1 łyżka tartej bułki
1 duża cebula
40g masła
1 jajo
sól, pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.