Formy potrawy: Dania główne, Dania na grilla
8-10 filetów z piersi z kurczaka
2 ząbki czosnku
2 gałązki rozmarynu
6 łyżek oleju
4 łyżki soku z cytryny
sól, biały pieprz
Poodrywać listki rozmarynu, czosnek pokroić w plasterki. Wymieszać z olejem i sokiem z cytryny, polać mięso. Przykryć i odłożyć na 4 godziny.
Kurczaka wyjąć z marynaty, osączyć. Ułożyć na grillu, piec 9 - 10 minut. Co jakiś czas smarować mięso marynatą.
Na koniec oprószyć solą i pieprzem.
Forma potrawy: Dania główne
30 dkg piersi z kurczaka
olej
czosnek w proszku
musztarda
pieprz
przyprawa Delicata
sól
ryż
Sałatka z kurczaka, ananasa i kiełków
Forma potrawy: Sałatki
2 piersi z kurczaka
puszka ananasa
puszka kiełków sojowych
puszka kukurydzy
Sos:
2 łyżki majonezu
łyżka miodu
sok z połowy cytryny
Pierś kurczaka z ryżem lub makaronem
Forma potrawy: Dania główne
2 piersi z kurczaka
łyżka oliwy
mała puszka grzybów w wodzie
pół szklanki słodkiej śmietanki
dużo pieprzu
ugotowany makaron lub ryż
Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla
0,5 kg. piersi kurczaka
2 pęczki dymki
Glazura:
po ćwierć szkl. sake lub białego wina i sosu sojowego
1 łyżka cukru
łyżeczka sproszkowanego imbiru