MENU
ZWIŃ MENU

Piersi kurczaka z rozmarynem

Składniki

8-10 filetów z piersi z kurczaka
2 ząbki czosnku
2 gałązki rozmarynu
6 łyżek oleju
4 łyżki soku z cytryny
sól, biały pieprz

Przyrządzanie

Poodrywać listki rozmarynu, czosnek pokroić w plasterki. Wymieszać z olejem i sokiem z cytryny, polać mięso. Przykryć i odłożyć na 4 godziny.

Kurczaka wyjąć z marynaty, osączyć. Ułożyć na grillu, piec 9 - 10 minut. Co jakiś czas smarować mięso marynatą.

Na koniec oprószyć solą i pieprzem.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Kawałki kurczaka rozkoszne

Forma potrawy: Dania główne

30 dkg piersi z kurczaka
olej
czosnek w proszku
musztarda
pieprz
przyprawa Delicata
sól
ryż

Sałatka z kurczaka, ananasa i kiełków

Forma potrawy: Sałatki

 
2 piersi z kurczaka
puszka ananasa
puszka kiełków sojowych
puszka kukurydzy
 
Sos:
2 łyżki majonezu
łyżka miodu
sok z połowy cytryny
 

Pierś kurczaka z ryżem lub makaronem

Forma potrawy: Dania główne

2 piersi z kurczaka
łyżka oliwy
mała puszka grzybów w wodzie
pół szklanki słodkiej śmietanki
dużo pieprzu
ugotowany makaron lub ryż

Yakitori

Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla

0,5 kg. piersi kurczaka
2 pęczki dymki

Glazura:
po ćwierć szkl. sake lub białego wina i sosu sojowego
1 łyżka cukru
łyżeczka sproszkowanego imbiru