cojemy.pl > Dania główne > Dania główne z rybami i owocami morza > Przepisy na potrawy > Strona numer 4

Dania główne z rybami i owocami morza


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z winem i serem żółtym
Dania główne z alkoholem Dania główne z grzybami Dania główne z innymi składnikami Dania główne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania główne z mięsem Dania główne z nabiałem oraz jajami Dania główne z napojami Dania główne z owocami Dania główne z pieczywem Dania główne z przyprawami Dania główne z rybami i owocami morza Dania główne z sosami Dania główne z słodyczami Dania główne z warzywami
Dania główne z anchois Dania główne z dorszem Dania główne z flądrą Dania główne z halibutem Dania główne z kramazynem Dania główne z karpiem Dania główne z krabami Dania główne z krewetkami Dania główne z leszczem Dania główne z makrelą Dania główne z mintajem Dania główne z morszczukiem Dania główne z mątwą Dania główne z pstrągiem Dania główne z płastugą Dania główne z sandaczem Dania główne z sardynkami Dania główne z solą (rybą) Dania główne ze szczupakiem Dania główne z tuńczykiem Dania główne z węgorzem Dania główne z łososiem Dania główne z łupaczem Dania główne ze śledziami

Kolorem zielonym zaznaczono ryby i owoce morza

Łosoś wędzony smażony z jajem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
400g wędzonego łososia
4 jaja
4 łyżki masła
szczypta pieprzu
Do przybrania:
1 zielony ogórek pokrojony w plasterki
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
» zobacz przepis

Łosoś z ryżem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 czarki ugotowanego ryżu
1 filet z łososia
2 jaja
5-6 łodyżek szczypiorku lub dymki
łyżka sosu sojowego
szczypta pieprzu
2 łyżki oleju do smażenia
» zobacz przepis

Karp ze śliwkami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
25dag mrożonych śliwek
pół szklanki czerwonego wytrawnego wina
3 - 4 łyżki oliwy
łyżka mąki
cynamon
goździki
imbir
sok z cytryny
sól
pieprz
» zobacz przepis

Karp z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
karp o wadze ok. 2 kg.
łyżka soku z cytryny
łyżeczka sosu worcester
50 g. mąki
30 g. słoniny
20 g. cebuli
10 dag. pieczarek
łyżka posiekanej natki
2 łyżki białego, wytrawnego wina (niekoniecznie)
1/4 l. bulionu z kostki
biały pieprz
sól
łyżka mąki (do zagęszczenia sosu)
2 łyżki śmietany
50 g. masła do smażenia
» zobacz przepis

Pstrąg pyszny

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 pstrągi po około 30dag (lub filety)
duża marchew
czerwona papryka
duża cebula
średni por
pół szklanki oliwy
szklanka białego wytrawnego wina
2 liścia laurowe
4 ząbki czosnku
sok z cytryny
sól, pieprz
Sos:
2 łyżki chrzanu
szklanka śmietany
kwaśne jabłko
2 łyżki majonezu (np. kieleckiego)
1 łyżeczka cukru
sól, pieprz
» zobacz przepis

Karp zapiekany w śmietanie

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
4 filety z karpia (po około 80 dag)
2 garści grzybów - pieczarek, kurek mrożonych lub rydzów
2 średnie cebule
czubata łyżka masła
dwie łyżki oliwy
szklanka tłustej, kwaśnej śmietany
sól
pieprz
garść drobno posiekanej natki pietruszki
» zobacz przepis

Risotto z makreli

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
25dag ryżu
2 i 1/2 szklanki wody
1 cebula
1 łyżka masła
50dag pomidorów
25dag wędzonej makreli
sól, pieprz
2 łyżki żółtego sera (parmezan)
2 łyżki zieleniny
» zobacz przepis

Szczupak faszerowany po polsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg szczupaka
15dag cebuli
3dag masła lub margaryny
8dag bułki czerstwej
5dag rodzynków
5dag tartego chrzanu
2 jaja
mleko
1dag żelatyny
30dag włoszczyzny bez kapusty
2dag ketchupu
sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
ocet
» zobacz przepis

Szczupak po cygańsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg szczupaka
15dag cebuli
15dag ogórków konserwowych
tłuszcz do pieczenia
100ml ketchupu
zielenina
sól, pieprz
czosnek i musztarda do smaku
» zobacz przepis

Karp bosmański

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
oliwa
mąka
200ml śmietany
200ml białego wytrawnego wina
4dag rodzynków
5dag tartego chrzanu
sól, pieprz
sok z cytryny
» zobacz przepis

Lasagne z dorszem w sosie dyniowym

Forma potrawy: Zapiekane, Danie rybne, Danie główne
8 płatów lasagne
500g filetów z dorsza
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
Na sos dyniowy:
400g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
1 szalotka, obrana i drobno posiekana
15g masła
150ml wody
1 kostka rosołu drobiowego
1/4 łyżeczki curry
szczypta chili, sól, pieprz
Na sos beszamelowy:
20g masła
1 łyżka mąki
150ml mleka
1 łyżka startego ostrego sera
sól, pieprz
» zobacz przepis

Karp z grzybami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
5dag cebuli
pietruszka
30dag borowików lub pieczarek
5dag masła lub margaryny
szklanka śmietany
łyżka mąki
sól, pieprz
Do podania:
makaron
surówka z białej kapusty
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.