cojemy.pl > Zapiekane > Zapiekane z rybami i owocami morza > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Zapiekane z rybami i owocami morza


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z ryżem i bananami
Zapiekane z alkoholem Zapiekane z grzybami Zapiekane z innymi składnikami Zapiekane z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Zapiekane z mięsem Zapiekane z nabiałem oraz jajami Zapiekane z napojami Zapiekane z owocami Zapiekane z pieczywem Zapiekane z przyprawami Zapiekane z rybami i owocami morza Zapiekane z sosami Zapiekane z słodyczami Zapiekane z warzywami
Zapiekane z anchois Zapiekane z dorszem Zapiekane z flądrą Zapiekane z halibutem Zapiekane z kramazynem Zapiekane z karpiem Zapiekane z krabami Zapiekane z krewetkami Zapiekane z mintajem Zapiekane z pstrągiem Zapiekane z sandaczem Zapiekane z sardynkami Zapiekane ze szczupakiem Zapiekane ze szprotkami Zapiekane z tuńczykiem Zapiekane z łososiem Zapiekane z łupaczem Zapiekane ze śledziami

Kolorem zielonym zaznaczono ryby i owoce morza

Grzanki z krewetkami i serem

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
200g mrożonych krewetek
40g masła
2 małe cebule
4 pomidory
5 łyżek śmietany
4 kromki białego chleba z formy
4 liście sałaty
4 grube plastry sera wilstermarsch lub goudy
sól, pieprz
Do podania:
piwo
» zobacz przepis

Zapiekanka z dorsza

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
40-50dag filetów z dorsza
15dag boczku wędzonego
50dag ziemniaków
10dag cebuli
20dag groszku zielonego
1 łyżka siekanej zieleniny
1-2 jaja
1/4 l mleka
5dag sera żółtego
sól
» zobacz przepis

Śledzie zapiekane z ziemniakami

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
3 śledzie solone (45 dag)
1 cebula (10 dag)
8 ziemniaków (80 dag)
1 łyżka tłuszczu do naczynia
1 łyżka oleju
1 szklanka śmietany
1 jajo
1 łyżka zieleniny
sól
» zobacz przepis

Lasagne z dorszem w sosie dyniowym

Forma potrawy: Zapiekane, Danie rybne, Danie główne
8 płatów lasagne
500g filetów z dorsza
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
Na sos dyniowy:
400g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
1 szalotka, obrana i drobno posiekana
15g masła
150ml wody
1 kostka rosołu drobiowego
1/4 łyżeczki curry
szczypta chili, sól, pieprz
Na sos beszamelowy:
20g masła
1 łyżka mąki
150ml mleka
1 łyżka startego ostrego sera
sól, pieprz
» zobacz przepis

Rolada łososiowa

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
20dag wędzonego łososia w plastrach
15dag twarogu
kremowy serek topiony
szczypiorek i natka
pieprz
Do podania:
grzanki z bułki
» zobacz przepis

Filety z mintaja pieczone w sosie pomidorowo-pieczarkowym

Forma potrawy: Zapiekane, Danie rybne, Danie główne
4 filety z mintaja
4 pomidory bez skórki
2 drobno posiekane cebule
25dag obranych pokrojonych w plastry pieczarek
3 jajka
szklanka wytrawnego białego wina
3/4 szklanki śmietany
masło do posmarowania formy
sól, pieprz
» zobacz przepis

Dorsz zapiekany z boczkiem

Forma potrawy: Zapiekane, Danie rybne, Danie główne
4 filety z dorsza, każdy o wadze 200 g.
cebula
50 g. pieczarek
pęczek natki
2 łyżki masła
2 szczypty pieprzu
1/2 łyżeczki soli
2 szczypty suszonego tymianku
2 łyżki mąki ziemniaczanej
listek laurowy
1/2 litra mleka
4 cienkie plastry boczku
3 łyżki bułki tartej
» zobacz przepis

Mięso z kraba zapiekane z makaronem

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane, Danie główne
paczka makaronu spaghetti
puszka skondensowanej zupy pieczarkowej (z braku takowej moze byc zupa z proszku)
3 łyżki masła
2 szklanki mleka
1/4kg ostrego utartego sera
mięso z kraba
pieprz do smaku
» zobacz przepis

Mintaj zapiekany

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane, Danie główne
80dag mintaja (morszczuka, halibuta)
2 duże cebule czerwone
2 łyżki mąki
łyżka soku z cytryny
3-4 łyżki oleju
łyżka masła
szklanka śmietany
jajo
po ćwierć łyżeczki suszonej bazylii, tymianku, i startego rozmarynu
natka pietruszki lub koperek
szczypta cukru
sól
pieprz
» zobacz przepis

Śledzie zapiekane

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
30dag śledzi wędzonych
1kg ziemniaków
2 cebule
5dag żółtego sera typu cheddar
1/2 szklanki śmietany
2 łyżki oleju
pół pęczka natki pietruszki
pieprz
sól
» zobacz przepis

Zapiekanka z rybą

Forma potrawy: Zapiekane, Danie na grilla, Kolacja, Danie rybne, Przekąska lub przystawka
120g ziemniaków puree w proszku
200g sardynek w pomidorowym sosie
4 łyżki natki pietruszki, posiekanej
sól czosnkowa
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do przybrania:
cząstki pomidorów
przepołowione plasterki cytryny
» zobacz przepis

Kartofle faszerowane śledziami i prawdziwkami

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne, Przekąska lub przystawka
12 średniej wielkości kartofli
2 łyżki masła
3 łyżki śmietany
1 łyżka tartej bułki
1 pęczek siekanego koperku
tłuszcz do wysmarowania formy
 
Farsz:
150g solonych śledzi
5 dużych suszonych prawdziwków
3 kartofle
1 cebula
1 jajo
2 łyżki śmietany
sól, pieprz
1 łyżka masła
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.