MENU
ZWIŃ MENU

Zapiekanka z makaronem i rybą

Składniki

30 dag filetów rybnych
kwasek cytrynowy albo ocet
sól
25 dag makaronu
1/4 l sosu pomidorowego albo ketchupu
2 łyżki tartego sera
1 i 1/2 łyżki masła

Przyrządzanie

Filety rybne skropić kwaskiem, posolić i odstawić. Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić. Połowę makaronu ułożyć w natłuszczonym naczyniu.

Na makaronie ułożyć filety rybne i przykryć je warstwą pozostałego makaronu. Polać potrawę sosem pomidorowym lub ketchupem i posypać tartym serem.

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 min.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Dynia z makaronem

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane

1 kg dyni
2–3 łyżki oleju
4 jaja
200 g makaronu (wstążki)
1 łyżeczka mielonego cynamonu
2–3 łyżki cukru
sól
tłuszcz i bułka tarta do formy

Ryba z konserwy zapiekana z pieczarkami i makaronem

Forma potrawy: Zapiekane, Dania rybne

25 dag makaronu (spaghetti)
2 cebule (15 dag)
1 łyżka oleju
15 dag pieczarek
1 ząbek czosnku
1 szklanka śmietany
1 łyżka mąki
25 dag ryby z konserwy (w oleju)
1 łyżka tłuszczu do naczynia
4 łyżki tartego żółtego sera
pieprz, sól

Zapiekanka z rybą

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane, Dania rybne, Dania na grilla, Kolacje

120g ziemniaków puree w proszku
200g sardynek w pomidorowym sosie
4 łyżki natki pietruszki, posiekanej
sól czosnkowa
świeżo zmielony pieprz naturalny

Do przybrania:
cząstki pomidorów
przepołowione plasterki cytryny

Mięso z kraba zapiekane z makaronem

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Kolacje

paczka makaronu spaghetti
puszka skondensowanej zupy pieczarkowej (z braku takowej moze byc zupa z proszku)
3 łyżki masła
2 szklanki mleka
1/4 kg ostrego utartego sera
mięso z kraba
pieprz do smaku