cojemy.pl > Zapiekane > Zapiekane z grzybami > Zapiekane z pieczarkami > Przepisy na potrawy

Zapiekane z pieczarkami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta z serem białym bez jajek
Zapiekane z alkoholem Zapiekane z grzybami Zapiekane z innymi składnikami Zapiekane z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Zapiekane z mięsem Zapiekane z nabiałem oraz jajami Zapiekane z napojami Zapiekane z owocami Zapiekane z pieczywem Zapiekane z przyprawami Zapiekane z rybami i owocami morza Zapiekane z sosami Zapiekane z słodyczami Zapiekane z warzywami
Zapiekane z boczniakami Zapiekane z borowikami Zapiekane z grzybami suszonymi Zapiekane z gąskami Zapiekane z kozakami Zapiekane z kurkami Zapiekane z maślakami Zapiekane z pieczarkami Zapiekane z podgrzybkami Zapiekane z prawdziwkami Zapiekane z rydzami

Kolorem zielonym zaznaczono pieczarki

Naleśniki zapiekane z kiełbasą i pieczarkami

Forma potrawy: Zapiekane, Ciasto
Ciasto na naleśniki:
1 jajko
0,5 szklanki mleka
0,5 szklanki wody
10dag mąki
sól
Farsz:
4dag oliwy
8dag cebuli
20dag kiełbasy,
20dag pieczarek
5dag sera twardego
4dag masła
sól, pieprz
» zobacz przepis

Cebule nadziewane pieczarkami

Forma potrawy: Inna potrawa, Zapiekane, Przekąska lub przystawka
4 duże cebule
100g pieczarek
2 łyżki tartej bułki
3 łyżki masła
200g bulionu
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zapiekanka z pieczarek po prowansalsku

Forma potrawy: Zapiekane
750g pieczarek
1,5kg pomidorów
1-2 ząbki czosnku
2 łyżki zieleniny
2 cebule
tymianek
bazylia
150g tartego sera żółtego
100g masła
oliwa
sól, pieprz
» zobacz przepis

Babka gryczana z sosem z tofu

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
200g kaszy gryczanej
400ml wrzącej wody
200g kartofli
200g pieczarek
200g porów
3 łyżki masła
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka słodkiej papryki
3 łyżki śmietany
sól, pieprz
świeże zioła do przybrania np. rzeżucha lub skiełkowana rzodkiewka
Sos:
200g jedwabistego tofu
100g białego śmietankowego serka
4 łyżki śmietanki lub jogurtu
1/2 łyżeczki kurkumy lub curry
2 łyżeczki musztardy
» zobacz przepis

Ryba zapiekana z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
1kg ryby (sandacz, halibut, dorsz, karmazyn, karp, szczupak) lub 60dag filetów
10dag pieczarek lub 20dag grzybów borowików
2dag tłuszczu
10dag cebuli
4dag tłuszczu do pieczenia
1/8 l śmietany
5dag sera gouda lub tylżyckiego
sól, pieprz
» zobacz przepis

Lasagna z sosem bolońskim i grzybami

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
30dag gotowego makaronu lasagna
25dag pieczarek
10dag startego sera cheddar
2 łyżki startego parmezanu
3 łyżki oleju
1 1/2 łyżki masła
sól
pieprz
Sos boloński:
25dag mielonej wołowiny
5dag wędzonego boczku
1 cebula
1 marchew
1 łodyga selera naciowego
30dag pomidorów lub 1 puszka pasty pomidorowej
1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
3/4 szklanki bulionu (może być z kostki)
2 łyżki oleju
po 1 łyżce suszonego tymianku, bazylii, estragonu
sól
pieprz
» zobacz przepis

Zapiekanka z kaszy kukurydzianej

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
25dag kaszy kukurydzianej
1 łyżka masła
30dag kiełbasy
30dag pieczarek
1 łyżka tłuszczu
1 cebula
2 łyżki ketchupu
3 łyżki śmietany
15dag sera żółtego
sól, pieprz
tłuszcz i tarta bułka do formy
» zobacz przepis

Zapiekanka z boczkiem

Forma potrawy: Śniadanie, Zapiekane
200g pieczarek
bagietka
150g chudego boczku lub bekonu
100g żółtego sera
1 łyżeczka sklarowanego masła
1/2 pęczka natki pietruszki
» zobacz przepis

Ryba z konserwy zapiekana z pieczarkami i makaronem

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
25dag makaronu (spaghetti)
2 cebule (15 dag)
1 łyżka oleju
15dag pieczarek
1 ząbek czosnku
1 szklanka śmietany
1 łyżka mąki
25dag ryby z konserwy (w oleju)
1 łyżka tłuszczu do naczynia
4 łyżki tartego żółtego sera
pieprz, sól
» zobacz przepis

Selery faszerowane

Forma potrawy: Zapiekane, Inna potrawa, Danie główne
4 selery
mleko
15dag pieczarek
10dag szynki
tłuszcz
5dag ketchupu
8dag sera żółtego
zielenina
sól, pieprz
» zobacz przepis

Mintaj lub dorsz zapiekany z grzybami

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
400-500g filetów lub mrożonych kostek z mintaja lub dorsza
20g mąki
20g oleju
1/2 szklanki śmietany
150g świeżych grzybów (mogą być pieczarki)
400g ziemniaków
80-100g startego, ostrego żółtego sera
pół pęczka natki pietruszki
sól, pieprz, szczypta ostrej papryki
» zobacz przepis

Zapiekane grzyby

Forma potrawy: Zapiekane
80dag grzybów
3dag tłuszczu
5dag cebuli
sól
pieprz
1/8 l śmietany
4-6dag sera tylżyckiego
2dag masła
2dag tartej bułki
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.