cojemy.pl > Wyszukiwanie wg. składników

Szukaj przepisów według składników

Wybierz składnik z listy
LUB wpisz nazwę składnika
[X] Por
[X] Cebula
Zmniejsz wyniki do wybranej formy potrawy:
Kliknij znaczek [X] obok składnika, aby usunąć z listy wybranych.
Liczba znalezionych przepisów: 543

Kolorem zielonym zaznaczono [Por] [Cebula]

Biało-czerwona lazania

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
35dag gotowego makaronu lasagna
20dag sera salami w plasterkach
5 jajek
5dag startego sera typu cheddar
3 łyżki startego parmezanu
2 łyżki masła
2 łyżki margaryny
sól
pieprz
Sos beszamelowy
2 łyżki masła lub margaryny
2 łyżki mąki
3/4 szklanki mleka
1/4 łyżeczki białego pieprzu
sól
Sos mięsno-pomidorowy
40dag mielonego mięsa wołowego
50dag pomidorów
1 cebula
10dag selera
1 marchew
2 łyżeczki bazylii
2 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
» zobacz przepis

Ryż smażony z warzywami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
2 saszetki ryżu brązowego halina
cytryna
2 marchewki
cebula
ząbek czosnku
4 łyżki oleju
30dag zielonego groszku
2 łyżki siekanych migdałów
4 łyżki tartego sera żółtego (parmezan, gouda)
świeżo zmielony biały pieprz
bazylia do dekoracji
» zobacz przepis

Ryba duszona ze śliwkami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
800g ryby - sandacz, leszcz, karmazyn
2 łyżki masła
120g cebuli
50g suszonych śliwek
1/2 szklanki śmietany
kolendra lub pietruszka
pęczek koperku
sól i pieprz
» zobacz przepis

Peklowana karkówka w winie

Forma potrawy: Danie główne
3kg karkówki
2 marchewki
2 korzenie pietruszki
3 cebule
2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
3 liście laurowe
po 10 ziaren czarnego pieprzu, ziela angielskiego i jałowca
3 łyżeczki soli
3 łyżki masła
» zobacz przepis

Zapiekanka ziemniaczana warstwowa

Forma potrawy: Zapiekane
żółty ser
przyprawa oregano
przecier pomidorowy
przyprawa Delecta do mięs
sól
cebula
pół papryki
50 dkg ziemniaków
olej
musztarda
pieprz biały
ogórek surowy
nać pietruszki
schab
» zobacz przepis

Ryba po baskijsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
3/4kg filetów rybnych (sola lub dorsz lub flądra lub mintaj)
1/4 filiżanki sosu z krewetek
1/2 filiżanki wytrawnego białego wina
1/2 filiżanki zmiażdżonych pomodorów
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
1/2 łyżeczki bazylii lub oregano
3 łyżki posiekanej szalotki
1 liść laurowy
» zobacz przepis

Zrazy po makowsku

Forma potrawy: Danie główne
80dag schabu
10dag pasztetu
5dag wątroby wieprzowej lub cielęcej
10dag pieczarek
1/2 szklanki wody lub wywaru z warzyw
10dag ketchupu
10dag smalcu
8dag cebuli
1dag mąki
sól, pieprz
Do podania:
ziemniaki
» zobacz przepis

Pasztet z cielęciny

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
1,5kg cielęciny
500g boczku
300g wątróbki cielęcej
4 suszone grzyby
1 cebula
100g słoniny
7 jaj
2 bułeczki
50ml malagi lub innego aromatycznego wina
250ml bulionu
7g żelatyny
liść laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie
tłuszcz do smarowania formy
gałka muszkatołowa
Do dekoracji:
kiść winogron, brzoskwinia, gruszka, owoce leśne
Do podania:
żurawina
» zobacz przepis

Kartofle faszerowane śledziami i prawdziwkami

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne, Przekąska lub przystawka
12 średniej wielkości kartofli
2 łyżki masła
3 łyżki śmietany
1 łyżka tartej bułki
1 pęczek siekanego koperku
tłuszcz do wysmarowania formy
 
Farsz:
150g solonych śledzi
5 dużych suszonych prawdziwków
3 kartofle
1 cebula
1 jajo
2 łyżki śmietany
sól, pieprz
1 łyżka masła
» zobacz przepis

Duszona wołowina z pomidorami i oliwkami

Forma potrawy: Danie główne
1kg rozbratla, karkówki lub rumsztyka
10dag wędzonego boczku
30dag pomidorów
łyżka pasty pomidorowej
10dag oliwek zielonych (bez pestek)
10dag oliwek czarnych (bez pestek)
250ml czerwonego wina
cebula
3 ząbki czosnku
pół pęczka zielonej pietruszki
gałązka tymianku
łyżka mąki
5 łyżek oliwy
sól, pieprz
» zobacz przepis

Pilaw

Forma potrawy: Danie główne
225g ryżu błyskawicznego
3 strączki kardamonu, rozgniecione, lub 1/3 łyżeczki sproszkowanego
2 laski cynamonu
1 liść laurowy
sól
1 duża cebula pokrojona w plasterki
2 łyżki oleju
50g rodzynek
» zobacz przepis

Kabaczek duszony

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
60dag kabaczka
5dag cebuli
3 ząbki czosnku
chili
sól
4 łyżki posiekanej zieleniny z bazylią
pół łyżki oleju
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.