żółty ser
przyprawa oregano
przecier pomidorowy
przyprawa Delecta do mięs
sól
cebula
pół papryki
50 dkg ziemniaków
olej
musztarda
pieprz biały
ogórek surowy
nać pietruszki
schab
Na oleju posmażyć: schab w małych kawałkach nasmarowany wcześniej przyprawą Delecta i solą, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, następnie paprykę pokrojoną w kostkę, popieprzyć.
Do wysmarowanej na dnie masłem brytfanki ułożyc warstwę ziemniaków pokrojonych w cienkie plasterki, na nich ułożyć 1/3 sosu z mięsem z patelni, kawałeczki żółtego sera, posolić, posypać oregano, posmarować musztardą, polać olejem, następnie znów ułożyć wastwę z ziemniaków, na niej podobną wastwę jak opisana poprzednio, znów ułożyć warstwę ziemniaków na niej taką samą warstwę jak poprzednio oraz kilka plasterków ogórka surowego na wierzchu oraz natki pietruszki na ogórki.
Dusić w piekarniku 50 minut. Podawać np. z piwem Okocim.