MENU
ZWIŃ MENU

Zupa z jajek

Forma potrawy: Zupy, potrawa wegetariańska

Składniki

litr wywaru mięsnego lub z warzyw
3 jaja
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
3-4 łyżki stołowe parmezanu

Przyrządzanie

Ubijamy widelcem 3 jajka, przyprawiając solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Następnie dodajemy do nich 3-4 łyżki stołowe parmezanu.

Powstałą masę powoli wlewamy, mieszając, do gorącego wywaru mięsnego lub z jarzyn.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Zupa chrzanowa

Forma potrawy: Zupy

70 dag białej kiełbasy lub 2,5 l wywaru po ugotowaniu szynki
1 korzeń chrzanu (15 dag)
1 cebula
2 łyżki mąki
sok z 1 cytryny
1 szklanka kwaśnej śmietany
5 jajek na twardo
1 listek laurowy
5 ziarenek pieprzu
5 ziarenek ziela angielskiego
sól
pieprz mielony

Tortilla de patatas

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

8 jajek
1 kg kartofli
olej do smażenia
sól

Zupa mleczna z kaszą

Forma potrawy: Zupy

1 szklanka dowolnej kaszy lub ryż
1 litr mleka
sól
cukier do smaku

Polewka piwna z twarogiem

Forma potrawy: Zupy

3/4 l. - jasnego lekkiego piwa
0,5 l. - wody
3 - goździki
1 - łyżeczka cynamonu w proszku lub kory cynamonowej
4 - żółtka
10 dag - cukru
1 - kostka tłustego twarogu