Sznycle po galicyjsku z grzybami

Składniki potrawy

mięso wołowe i wieprzowe 60 dag
jajo 2 szt.
cebula starta 1 szt.
cebula pokrojona w kostkę 1 szt.
bułka namoczona w mleku 1 szt.
sól, pieprz
masło
prawdziwki namoczone i siekane 10 dag
bułka tarta (szklanka)

Przyrządzanie

Mięso wołowe i wieprzowe, 2 jaja, cebule starta i bułkę namoczona w mleku wyrabiamy na jednolita masę po wyrobieniu masy czas na zrobienie farszu.

W tym celu na patelnie wrzucamy masło, cebule w kostkę, grzyby posiekane i dusimy 5-10 min. na małym ogniu. Dodajemy pieprz, sól.

Formujemy kulki z mięsa i rozklepujemy, nakładamy farsz, zawijamy.

Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na tłuszczu.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl