Forma potrawy: Sałatki, potrawa wegetariańska
2 marchewki
cebula
3 ogórki kiszone
jabłko
pęczek siekanego koperku
pół żółtej papryki
2 łyżki oliwy
kilka listków sałaty dla ozdoby
Marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórki, jabłko i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Z ogórków odcisnąć sok.
Warzywa wymieszać, dodać oliwę i koperek. Doprawić.
Surówkę można podawać w przeciętych wzdłuż i wydrążonych ogórkach albo na liściach sałaty.
Forma potrawy: Sałatki
4 marchewki
1 seler
3 łyżki oleju sojowego lub oliwy
sok z cytryny
pęczek pietruszki
sól, pieprz
Forma potrawy: Sałatki
Napój z mleka, marchwi i truskawek
Forma potrawy: Napoje
1 kg marchwi
20 dag truskawek
2 szklanki mleka
cukier
lody
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
20 ml Wódki Żołądkowej Gorzkiej tradycyjnej
10 ml świeżego soku z cytryny
40 ml soku ananasowego
plastry świeżego ogórka
Sprite do uzupełnienia