Formy potrawy: Desery, Drinki i koktajle alkoholowe, potrawa wegetariańska
60 dag mango (2 owoce)
100 ml Campari (10 łyżek)
60 ml likieru pomarańczowego np.Curacao Triple Sec (6 łyżek)
1 łyżka skórki pomarańczowej
Do przybrania:
kilka cząstek mango lub pomarańczy
Mango umyć, obrać, przekroić na pół i usunąć pestki. Miąższ zmiksować ze skórką pomarańczową, wlać Campari oraz likier pomarańczowy i jeszcze raz zmiksować.
Sorbet przelać do metalowego pojemnika i zamrażać 3-4 godz.
Podawać w pucharkach, udekorowany cząstkami mango.
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
2 owoce mango
1 litr jogurtu naturalnego
szczypta kardamonu
płatki migdałowe
lub wiórki kokosowe
lub posiekane orzechy
Forma potrawy: Sosy, Przetwory
1 średniej wielkości melon
1 średniej wielkości mango
2 duże suszone papryczki chilli
100 ml (1 dl) octu winnego
4 ząbki czosnku
25 g świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki sproszkowanego
25 g siekanych migdałów
200 g brązowego cukru
100 g rodzynek
sól do smaku
Forma potrawy: Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe
1 dojrzały owoc mango (lub banana/papai/melona)
60 g lekkiego rumu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
1-2 łyżeczki kruszonego lodu
do przybrania listek cytryny
kawałek owocu mango
świeże kwiaty
kruszony lod
Forma potrawy: Desery
850g odsączonych plasterków mango z puszki
otarta skórka z 1 pomarańczy
300ml śmietanki kremówki lub bitej śmietany
2 łyżki likieru pomarańczowego
Do przybrania:
plasterki pomarańczy