cojemy.pl > Ciasta > Pieczarki w cieście piwnym

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z serem żółtym, bez cebuli, czosnku i porów

Pieczarki w cieście piwnym

Formy potrawy: ciasto, inna potrawa, potrawa wegetariańska

Składniki potrawy

30dag pieczarek
1/7 l piwa
2 jajka
24dag mąki
2dag oleju
10dag tłuszczu
sól

Przyrządzanie

Przygotować ciasto piwne: żółtka wymieszać z piwem, posolić, dodać tyle mąki, aby uzyskać konsystencje ciasta naleśnikowego. Ubić pianę z białek, wymieszać z ciastem, dodać olej, wymieszać.

Pieczarki posolić i oprószyć mąką, następnie zanurzyć w cieście piwnym. Smażyć na tłuszczu w głębokim naczyniu.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Jajka, Masło, Mąka pszenna (zwykła), Olej, Pieczarki, Piwo, Smalec, Sól kuchenna

Podobne przepisy

Brokuły w cieście z sosem jogurtowym

Forma potrawy: Danie główne
50dag brokułów
50dag pieczarek
50dag marchwi
12 czubatych łyżek mąki (28 dag)
2 pojemniki (ok. 40 dag) chudego jogurtu naturalnego
1 żółtko
3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
po 1/ 2 pęczka szczypiorku i natki pietruszki
sól
biały pieprz
4 szklanki oleju do smażenia
natka pietruszki do dekoracji
» zobacz przepis

Groszek cukrowy z ryżem i pieczarkami

Forma potrawy: Danie główne
Zielony groszek cukrowy lub zwykły
Pieczarki
Cebula dymka
Kiełki sojowe świeże
Poszatkowana odrobina czosnku i imbiru
Olej do smażenia
Wino ryżowe
Szczypiorek
Ryż
Sos:
Dwie łyżeczki sosu ostrygowego
Łyżka jasnego sosu sojowego
Pół łyżeczki cukru
Dwie łyżki ciepłej wody
Łyżeczka mąki ziemniaczanej
Łyżeczka mąki kukurydzianej
» zobacz przepis

Tuńczyk z cydrem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1,5kg swieżego tuńczyka
75g margaryny
500ml cydru
4 łyżki śmietany
300g pieczarek
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka tartej bułki
sól
» zobacz przepis

Wegetariańske hot-dogi z pieczarkami i żółtym serem

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
15dag pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
2 podłużne bułki
2-3 łyżki tartego żółtego sera
2 łyżki ketchupu
sól
» zobacz przepis

Fasolka szparagowa z pieczarkami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
30dag żółtej fasolki szparagowej
15dag pieczarek
pół łyżki oleju
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
łyżka sosu sojowego
» zobacz przepis

Brizol rybny z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Kolacja, Danie główne
opakowanie filetów rybnych
sól, pieprz
20dag pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu
łyżka zieleniny
» zobacz przepis

Sałatka skandynawska

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
25dag ananasa z puszki
10dag pieczarek
10dag ugotowanych szparagów
pół ugotowanego kurczaka (ok. 0,5 kg)
2 jajka
słoik majonezu (15 dag)
pomidor
łyżka zieleniny
sól, pieprz
» zobacz przepis

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Forma potrawy: Danie główne
4 cukinie
20dag mięsa mielonego
2 cebule
2 ząbki czosnku
10dag pieczarek
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
2 łyżki tartej bułki
5dag tartego, żółtego sera
2 jaja
olej, sól, pieprz
» zobacz przepis

Gołąbki z pieczarkami

Forma potrawy: Danie główne
1 mała główka kapusty
40dag pieczarek
łyżka oleju
25dag wędzonego boczku ze skórą
2 łyżki kaszy manny
0,5 litra rosołu (z kostki)
Sos
2 cebule
2 łyżki przecieru pomidorowego
0,5 szklanki rosołu (z kostki)
2 łyżki oleju
sól
pieprz
» zobacz przepis

Łosoś w sosie ziołowym po francusku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Jeden łosoś o wadze ok. 2 kg
600g małych pieczarek
2 łyżki masła
sól, pieprz, szczypiorek

Do przybrania:
listki zielonej pietruszki
listki tymianku


Court bouillon:
400ml białego wytrawnego wina
1 obrana i umyta marchewka
1 duża cebula, obrana i naszpikowana 3 goździkami
1 bouquet garni
sól, pieprz

Sos:
125ml białego wytrawnego wina
125ml śmietanki
1 łyżka masła
2 łyżki drobno posiekanej mieszaniny szczypiorku, tymianku i zielonej pietruszki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Gulasz czerwony pikantny

Forma potrawy: Danie główne
60 dkg wołowiny
4 pieczarki
mąka ziemniaczana
kostka bulionu grzybowego
cukier
pieprz
przecier pomidorowy - 3 łyżki
sól
2 cebule
puszka czerwonej fasolki
3 ząbki czosnku
1 papryczka chili
» zobacz przepis

Piersi z kurczaka na kwaśno

Forma potrawy: Danie główne
3 łyżki brandy
3 pieczarki
pierś z kurczaka
kostka warzywna rozpuszczona w niecałej szklance wody
3 łyżki octu winnego
pieprz
4 łyżeczki przecieru pomidorowego
sól
1 cebula
1 ząbek czosnku
pół papryki zielonej
ryż
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.