Forma potrawy: Dania główne
3 łyżki brandy
3 pieczarki
pierś z kurczaka
kostka warzywna rozpuszczona w niecałej szklance wody
3 łyżki octu winnego
pieprz
4 łyżeczki przecieru pomidorowego
sól
1 cebula
1 ząbek czosnku
pół papryki zielonej
ryż
Usmażyć pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę i namoczoną w brandy i soli, dodać pieczarki, cebulę pokrojoną w kostkę, paprykę, czosnek, poddusić, dodać połowę bulionu, poddusić, dodać przecier pomidorowy, ocet winny i resztę bulionu, poddusić aż sos lekko zgęstnieje.
Podawać z ryżem doprawionym np. papryką w proszku ostrą lub chili w proszku.
Forma potrawy: Dania główne
30 dkg piersi z kurczaka
olej
czosnek w proszku
musztarda
pieprz
przyprawa Delicata
sól
ryż
Sałatka z kurczaka, ananasa i kiełków
Forma potrawy: Sałatki
2 piersi z kurczaka
puszka ananasa
puszka kiełków sojowych
puszka kukurydzy
Sos:
2 łyżki majonezu
łyżka miodu
sok z połowy cytryny
Pierś kurczaka z ryżem lub makaronem
Forma potrawy: Dania główne
2 piersi z kurczaka
łyżka oliwy
mała puszka grzybów w wodzie
pół szklanki słodkiej śmietanki
dużo pieprzu
ugotowany makaron lub ryż
Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla
8-10 filetów z piersi z kurczaka
2 ząbki czosnku
2 gałązki rozmarynu
6 łyżek oleju
4 łyżki soku z cytryny
sól, biały pieprz