MENU
ZWIŃ MENU

Pasta twarogowa z majonezem

Forma potrawy: Śniadania, potrawa wegetariańska

Składniki

25 dag sera twarogowego
20 dag majonezu
2 pomidory
2 papryki
sól

Do podania:
chleb razowy

Przyrządzanie

Biały ser zemleć i rozetrzeć albo zmiksować, dodając przy tym stopniowo majonez.

Pomidory sparzyć, następnie pokroić w kostkę. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w kostkę. połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku.

Podawać z razowym chlebem.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Pasta twarogowa z chrzanem

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

25 dag twarogu
2 jajka
1 łyżka startego chrzanu
1 jabłko
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
pęczek rzodkiewek

Pasta twarogowa z cebulą

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

25 dag twarogu
1 łyżka masła
1 cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki kefiru lub śmietany
sól
słodka papryka w proszku do smaku

Pasta bakłażanowa do chleba

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

1 kg bakłażanów
2 małe cebule
1,5-2 cytryny
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz

Pasta z makrelą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

makrela wędzona
marchew surowa
cebula
1-2 łyżki majonezu