MENU
ZWIŃ MENU

Pasta z żółtego sera z porami

Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania, potrawa wegetariańska

Składniki

25 dag żółtego sera
1 por
3 łyżki majonezu
3-4 łyżki śmietany
sól
cukier
musztarda do smaku

Przyrządzanie

Ser zetrzeć na tarce. Por oczyścić z korzeni i twardych zielonych liści, przekroić wzdłuż i wymyć starannie, osączyć i drobno pokroić.

Śmietanę wymieszać z majonezem, przyprawić do smaku, połączyć z serem i porem.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Pasta z żółtego sera z wędliną

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

25 dag żółtego sera
10 dag szynki lub kiełbasy
sól
1 szklanka kefiru
ketchup

Sandwicze z żółtym serem i porami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania

15 dag żółtego sera
2 pory
8 kromek długiej bułki
3/4 szklanki mleka
2 jaja
gałka muszkatołowa
pieprz, sól
2 łyżki masła

Zapiekanka z porami

Forma potrawy: Zapiekane

10 średnich ziemniaków
3-4 ładne pory
łyżka masła
pół szklanki tartego żółtego sera
sól, pieprz, mielona papryka

Kurczak z porami

Forma potrawy: Dania główne

1 kurczak
pory - tyle ile waży kurczak
1/2 szklanki słodkiej śmietany
4 łyżki oliwy
łyżka masła
1 żółtko
sól
biały pieprz