Formy potrawy: Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe, potrawa wegetariańska
50 dag truskawek
10 dag cukru
1 szklanka wina białego półsłodkiego
Zagotować 2 szklanki wody z cukrem i ostudzić.
Truskawki oczyścić, umyć, usunąć szypułki, rozdrobnić i przetrzeć przez sito.
Truskawki połączyć z wodą z cukrem, dopełnić winem, mocno oziębić.
Podawać w szklanych pucharkach z kostkami lodu.
Napój truskawkowo-poziomkowy z serwatką
Forma potrawy: Napoje
40 dag truskawek
15 dag poziomek
2 1/2 szklanki serwatki
5-10 dag cukru
Forma potrawy: Napoje
Napój z mleka, marchwi i truskawek
Forma potrawy: Napoje
1 kg marchwi
20 dag truskawek
2 szklanki mleka
cukier
lody
Forma potrawy: Napoje
50 dag truskawek lub poziomek
około pół litra wody mineralnej
8 dag cukru