MENU
ZWIŃ MENU

Napój truskawkowo-poziomkowy z serwatką

Forma potrawy: Napoje, potrawa wegetariańska

Składniki

40 dag truskawek
15 dag poziomek
2 1/2 szklanki serwatki
5-10 dag cukru
 

Przyrządzanie

 
Owoce dokładnie przebrać, umyć, usunąć z nich szypułki, odłożyć na bok kilka dorodnych, średniej wielkości truskawek.
 
Pozostałe owoce rozdrobnić i zmiksować lub przetrzeć przez gęste sito. Wymieszać z cukrem i serwatką, ochłodzić.
 
Podawać w szklankach, wkładając do każdej po kilka truskawek.
 

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Napój truskawkowo-agrestowy

Forma potrawy: Napoje

30 dag truskawek
20 dag agrestu
15 dag cukru
około 2 1/2 szklanki wody

Jogurtowy napój truskawkowo-wiśniowy

Forma potrawy: Napoje

2 szklanki jogurtu naturalnego
1 szklanka soku z truskawek
1 szklanka soku z wiśni

Napój nektarowy truskawkowo-jabłkowy

Forma potrawy: Napoje

1 i 1/2 szklanki nektaru truskawkowego
1 i 1/2 szklanki nektaru jabłkowego
1 i 1/2 szklanki wina białego
plasterki cytryny
kostki lodu
lody konsumpcyjne

Napój mleczno-miodowy

Forma potrawy: Napoje

1 szklanka jogurtu
pół szklanki mleka
miód do smaku