Forma potrawy: Napoje, potrawa wegetariańska
40 dag truskawek
15 dag poziomek
2 1/2 szklanki serwatki
5-10 dag cukru
Owoce dokładnie przebrać, umyć, usunąć z nich szypułki, odłożyć na bok kilka dorodnych, średniej wielkości truskawek.
Pozostałe owoce rozdrobnić i zmiksować lub przetrzeć przez gęste sito. Wymieszać z cukrem i serwatką, ochłodzić.
Podawać w szklankach, wkładając do każdej po kilka truskawek.
Forma potrawy: Napoje
30 dag truskawek
20 dag agrestu
15 dag cukru
około 2 1/2 szklanki wody
Jogurtowy napój truskawkowo-wiśniowy
Forma potrawy: Napoje
2 szklanki jogurtu naturalnego
1 szklanka soku z truskawek
1 szklanka soku z wiśni
Napój nektarowy truskawkowo-jabłkowy
Forma potrawy: Napoje
1 i 1/2 szklanki nektaru truskawkowego
1 i 1/2 szklanki nektaru jabłkowego
1 i 1/2 szklanki wina białego
plasterki cytryny
kostki lodu
lody konsumpcyjne
Forma potrawy: Napoje
1 szklanka jogurtu
pół szklanki mleka
miód do smaku