Forma potrawy: Napoje, potrawa wegetariańska
50 dag truskawek lub poziomek
około pół litra wody mineralnej
8 dag cukru
Owoce przebrać, umyć, usunąć szypułki, zmiksować lub przetrzeć przez gęste sito.
Owoce posłodzić i rozprowadzić wodą mineralną, schłodzić.
Można podawać w małych szklaneczkach.
Forma potrawy: Napoje
30 dag dyni
8 dag cukru
1,3 szklanki soku truskawkowego (ok 330 ml)
5-10 ml soku z cytryny
2 szklanki przegotowanej wody
Napój z mleka, marchwi i truskawek
Forma potrawy: Napoje
Forma potrawy: Desery, Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe
35 dag truskawek
10 dag cukru
1 szklanka wermutu
2 szklanki wody sodowej
lody konsumpcyjne
Forma potrawy: Napoje
30 dag truskawek
20 dag agrestu
15 dag cukru
około 2 1/2 szklanki wody