Forma potrawy: Dania na grilla, potrawa wegetariańska, dla ilu osób: 3, czas przygotowania: 10 min.
oscypek ( nie wędzony) 60 dag
cukinia 2 szt
tymianek 1 kubeczek
oliwki 10 dag
oliwa 4 łyżki płaskie
szczypiorek
Ser pokroić na 8 kawałków. Cukinie umytą pokroić wzdłuż na cieniutkie plasterki.
Włożyć do posolonego wrzątku, osączyć. Zioła opłukać, osuszyć, posiekać i wymieszać z pieprzem i oliwą.
Ser owinąć plastrami cukinii, posmarować ziołowa oliwą, spiąć wykałaczkami, oprószyć pieprzem. Ułożyć na folii aluminiowej i grillować przez 10 minut.
Podawać z oliwkami i pieczywem.
Forma potrawy: Dania na grilla
cukinia 2
kukurydza z puszki 10 dkg
szynka wędzona 5 dkg
ser żółty tarty 5 dkg
oliwki
sól
pieprz
Forma potrawy: Dania na grilla
1 średnia cukinia
ok. 100 ml oliwy
ocet winny
1 łyżka posiekanej mięty
1 łyżka posiekanego tymianku
sól
Cukinia z grilla z sosem jogurtowym
Forma potrawy: Dania na grilla
cukinia 1 szt
jogurt
pietruszka - nać
oliwa z oliwek
cytryna
czosnek kilka ząbków
sól
pieprz
Szaszłyczki wieprzowe z grilla
Forma potrawy: Dania na grilla
8 sznycli wieprzowych
pęczek bazylii
kawałek parmezanu
8 plasterków szynki
sól, pieprz