4 łyżki bułki tartej
2 łyżki cukru
2 łyżki wiórków kokosowych
skórka z cytryny
1 i 1/2 szklanki mleka
1 łyżka masła
2 jaja
1 łyżka cukru do piany
Do miski włożyć bułkę tartą, cukier, wiórki kokosowe i startą skórkę cytrynową. Część wiórków odłożyć. Zagrzać mleko z masłem (ale nie zagotowywać), zalać suche składniki, odstawić na 5 min.
Żółtka wymieszać z masą i wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia. Piec przez 20-30 min. w temp. 160 st. C.
Ubić białka na pianę, dodając po trochu cukier.
Pianę wyłożyć na budyń, posypać wiórkami kokosowymi i ponownie wstawić do piekarnika, tym razem ogrzanego do temp. 110 st. C.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl