Avocado w kremie krewetkowym

Składniki potrawy

25dag mrożonych krewetek
60dag piersi z kurczaka
cytryna
2 łyżki żelatyny
sól
pieprz biały
4-5 łyżek majonezu
1 owoc avocado
20dag wędzonego łososia w plasterkach

Przyrządzanie

Kurczaka ugotować w osolonym wrzątku z krewetkami, osączyć, zemleć lub zmiksować (razem z krewetkami), żelatynę rozpuścić w małej ilości wody.

Pastę z kurczaka i krewetek wymieszać z majonezemk skropić sokiem z cytrynym przyprawić, dodać obrane i pokrojone na słupki avocado.

Pastę wymieszać z żelatyną i avocado, wąską formę wyłożyć folią i plastrami łososia, wypełnić pastąm przykryć plastrami łososia, zastudzić.

Część ugotowanego kurczakam zamiast zemlećm można pokroić na kawałki i potem dodać do kremu.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl