MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Delicja bananowa

Forma potrawy: Desery

4 banany
8 łyżek dżemu lub konfitury malinowej
850g custard z puszki (słodki sos budyniowy)
drobno posiekane orzechy (do przybrania)

potrawa z owoców » zobacz przepis

Puchar z melona

Forma potrawy: Desery

2 dojrzałe, słodkie melony
10 dag słodkich migdałów
100 ml (wina) madery lub porto
4 gałązki świeżej mięty

potrawa z owoców » zobacz przepis

Kisiel żurawinowo-truskawkowy

Forma potrawy: Desery


30 dag żurawin
20 dag dżemu truskawkowego
4 dag cukru
5 dag mąki ziemniaczanej
1 1/3 szklanki wody
szklanka śmietany
cukier waniliowy

potrawa z owoców » zobacz przepis

Deser brzoskwiniowy z czerwonym winem

Forma potrawy: Desery

 
50 dag świeżych brzoskwiń lub puszka brzoskwiń
10 dag migdałów
 
Sos:
kieliszek czerwonego wytrawnego wina (100 ml)
2 żółtka
2 łyżki cukru
 

potrawa z owoców » zobacz przepis

Smażone banany w miodzie

Forma potrawy: Desery

6 bananów
6-8 kulek lodów bakaliowych
10 łyżek mleka
10 łyżek gorzkiego kakao
2 łyżki miodu
olej

potrawa z owoców » zobacz przepis

Chłodnik z przecieru truskawkowego i jagód

Forma potrawy: Zupy

25 dag przecieru truskawkowego
15 dag czarnych jagód
1 litr kefiru
8-10 dag cukru
cukier waniliowy
grzanki

potrawa z owoców » zobacz przepis

Napój z poziomek, agrestu i miodu

Forma potrawy: Napoje

30 dag poziomek
30 dag agrestu
3 łyżki miodu
2 szklanki gotowanej wody

potrawa z owoców » zobacz przepis

Truskawki w galaretce agrestowej

Forma potrawy: Desery

40 dag agrestu
20 dag truskawek
2 szklanki wody
20 dag cukru
2 dag żelatyny

potrawa z owoców » zobacz przepis