MENU
ZWIŃ MENU
Składnik agrest został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Napój z poziomek, agrestu i miodu

Forma potrawy: Napoje

30 dag poziomek
30 dag agrestu
3 łyżki miodu
2 szklanki gotowanej wody

potrawa z agrestu » zobacz przepis

Truskawki w galaretce agrestowej

Forma potrawy: Desery

40 dag agrestu
20 dag truskawek
2 szklanki wody
20 dag cukru
2 dag żelatyny

potrawa z agrestu » zobacz przepis

Napój truskawkowo-agrestowy

Forma potrawy: Napoje

30 dag truskawek
20 dag agrestu
15 dag cukru
około 2 1/2 szklanki wody

potrawa z agrestu » zobacz przepis

Placek z agrestem

Forma potrawy: Ciasta

Składniki na 24 kawałki (kostki):
3 dag drożdży
20 dag cukru
sól
40 dag mąki
1 jajko
1 cukier waniliowy
10 dag masła
200 ml mleka
50 dag twarogu
1 słoik (720 ml) agrestu
7 jajek
1 budyń waniliowy (na 0,5 l)
otarta skórka z 1 cytryny
5 dag płatków migdałów
1 łyżka cukru pudru
tłuszcz do posmarowania blachy

potrawa z agrestu » zobacz przepis

Konfitury agrestowe z ziołami

Forma potrawy: Przetwory

1,5 kg agrestu białego
0,5 kg cukru żelującego
liście świeżej bazylii
liście oregano
liście rozmarynu
liście mięty
odrobina pieprzu

potrawa z agrestu » zobacz przepis

Ciasto agrestowe z bezami

Forma potrawy: Ciasta

ciasto:
150 dag masła
30 g cukru
jajko
250 g mąki

nadzienie owocowe:
500 g agrestu
1/4 l wody
1-2 łyżki cukru

krem budyniowy:
1/2 l mleka
2 żółtka
torebka budyniu waniliowego

piana:
3 białka
150 g cukru

potrawa z agrestu » zobacz przepis

Pieczona baranina z agrestem

Forma potrawy: Dania główne

800 g mięsa pieczeniowego z udzca lub combra
125 ml octu 3%
50 ml oliwy
2 łyżki masła
250 g niedojrzałego agrestu
1 łyżka mąki
100 ml bulionu
1 łyżka majeranku
1/2 łyżeczki cukru
sól, pieprz
ryż

potrawa z agrestu » zobacz przepis

Galaretka poziomkowa z wiśnią i agrestem

Forma potrawy: Desery

15 dag poziomek
10 dag wiśni
10 dag agrestu
1 szklanka wody
20 dag cukru
2 dag żelatyny

potrawa z agrestu » zobacz przepis