Forma potrawy: Ciasta
25 dag mąki
8 dag cukru pudru
żółtko z jednego jajka
szczypta soli
15 dag masła
1/2 szklanki śmietany
1/2 szklanki mleka
3 łyżki budyniu waniliowego
5 dag cukru
25 dag twarogu
40 dag kwaśnych jabłek
cytryna
5 dag dżemu brzoskwiniowego
3 dag siekanych pistacji
Forma potrawy: Desery
biszkopt o średnicy ok. 20 cm
otarta skórka i sok z 1 pomarańczy
450g serka śmietankowego
4 łyżki lukru
4 łyżki chudej śmietanki
sok z 1 cytryny
425g truskawek w syropie (lub wiśni)
Do przybrania:
150ml bitej śmietalny
Forma potrawy: Dania główne, Kolacje
ok. 40 dag chudego białego sera
2 łyżki masła
łyżka miodu
sól
otarta skórka z 1 cytryny
3 żółtka
15 dag pełnoziarnistego grysiku pszennego (kaszki mannej)
12 śliwek
3 łyżki pełnoziarnistej mąki pszennej
2 łyżki sezamu
2 łyżki cukru trzcinowego
łyżeczka cynamonu
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
30 dużych krewetek (mrożonych lub świeżych)
3 mandarynki
2 świeże brzoskwinie
1 grejpfrut malinowy
Galaretka:
250 ml białego wytrawnego wina
2 łyżeczki żelatyny
Surówka z dyni i jabłek na słodko
Forma potrawy: Sałatki
150–200 g dyni melonowej (zabarwionej pomarańczowo)
1 duże jabłko lub 2 mniejsze
3 łyżeczki cukru
sok z cytryny
cynamon lub wanilia
dojrzała gruszka
świeże owoce do przybrania
Forma potrawy: Dania główne
1 kg polędwicy wołowej lub rostbefu
1 łyżka oleju do smażenia
1 marchew pokrojona w "kwiatuszki" do przybrania
Marynata:
4 cebulki dymki
3 ząbki czosnku
1 duże jabłko
1 duża gruszka
2 łyżki cukru pudru
3 łyżki ziarna sezamowego
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sherry
2 łyżki oleju sezamowego
sól, pieprz
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
30 ml brandy
30 ml soku pomarańczowego
30 ml soku cytrynowego
białko
kostki lodu
plasterek pomarańczy
spirala ze skórki pomarańczy
wisienka
Galaretka z truskawkami i rabarbarem
Forma potrawy: Desery
30 dag rabarbaru
30 dag truskawek (mogą być mrożone)
1 szklanka czerwonego półsłodkiego wina
1/3 szklanki likieru z czarnych porzeczek
6 łyżeczek cukru
6 łyżeczek żelatyny