Forma potrawy: Sałatki
10 dag mieszanki owoców morza: kalmary, małże, krewetki, ośmiornica
1 jajko ugotowane na twardo
2 mandarynki
1/2 czerwonej lub zielonej papryki (10 dag)
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka natki pietruszki
zielona sałata
1 łyżka majonezu,
sól, pieprz
Forma potrawy: Dania główne
80 dag wieprzowiny bez kości
2 łyżki smalcu
3 ząbki czosnku
2 papryczki chilli
4 zielone pomidory
1 łyżka mąki
1 łyżka białego octu winnego
1 łyżeczka oregano
pół łyżeczki kminku
750 ml gorącej wody
sól
Forma potrawy: Dania główne, Kolacje
30 dag spaghetti
10 dag zielonych oliwek
4 strąki chili
4 dag czarnych oliwek
4 łyżki oliwy
4 ząbki czosnku
natka pietruszki
sól
Żeberka wieprzowe z rusztu lub piekarnika
Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla
750 g żeberek wieprzowych
olej do smażenia
Marynata:
1 mały kawałek imbiru lub 1/2 łyżki imbiru w proszku
2 ząbki czosnku
3 łyżki miodu
2 łyżki wódki
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki octu winnego
1 łyżeczka tabasco
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Forma potrawy: Napoje
2 łyżki zmielonej kawy
łyżeczka miodu
cynamon
bita śmietanka
Surówka z kapusty pekińskiej i mandarynek
Forma potrawy: Sałatki
pół kapusty pekińskiej
3 mandarynki
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki wody
sól
cukier
łyżeczka ziół prowansalskich
Forma potrawy: Sałatki
90g buraków
25g jabłek
5g chrzanu
5g oleju
3g cukru
kwasek cytrynowy
sól
Kurczę tandoori z sosem chilli
Forma potrawy: Dania główne
ok 1,5 kg kurczę
5 dl jogurtu
2 duże cebule
4 ząbki czosnku
50 g świeżego imbiru lub 1,5 łyżeczki sproszkowanego
sok z 1 cytryny
2 łyżki garam masala
1 łyżeczka chilli
1 łyżeczka papryki
0,5 łyżeczka szafranu
1,5 łyżeczki soli