Forma potrawy: Sałatki, potrawa wegetariańska
pół kapusty pekińskiej
3 mandarynki
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki wody
sól
cukier
łyżeczka ziół prowansalskich
Kapustę pekińską należy opłukać w wodzie i pokroić na średniej grubości paski.
Mandarynki obrać, podzielić na cząstki i usunąć z nich białe błonki. Następnie każdą z cząstek rozerwać/pokroić na pół.
Zmieszać ze sobą kapustę i cząstki mandarynki.
Z oliwy, wody i soku z cytryny stworzyc sos, doprawić solą, cukrem i ziołami prowansalskimi.
Polać sosem surówkę na kwadrans przed podaniem.
Forma potrawy: Zupy
900 g rosołu warzywnego
75 g soczewicy
2 łyżki oleju
2 marchewki
1 cebula
1 kabaczek
ząbek czosnku
1 główka kapusty pekińskiej
3 pomidory
25 g tartej bułki
zielenina
Forma potrawy: Sałatki
czosnek w proszku
olej
pół kapusty pekińskiej
ocet
oliwa
pieprz czarny
sól
bazylia suszona
Surówka mieszana do mięs i ryb
Forma potrawy: Sałatki
150 g marchewki
300 g kiszonej kapusty
150 g białej rzodkwi
100 g orzechów włoskich
50 ml oleju
50 ml soku z kiszonej kapusty
50 ml soku z żurawin
zielenina
Forma potrawy: Dania główne
75 dag schabu bez kości
5 ząbków czosnku
sól i pieprz
Do podania:
surówka z czerwonej kapusty