Chłodnik poziomkowo-porzeczkowy
Forma potrawy: Zupy
35 dag poziomek
10 dag czarnej porzeczki
3 szklanki jogurtu
pół szklanki śmietany
cukier do smaku
Do podania z:
grzanki
Jogurtowy napój truskawkowo-wiśniowy
Forma potrawy: Napoje
2 szklanki jogurtu naturalnego
1 szklanka soku z truskawek
1 szklanka soku z wiśni
Forma potrawy: Desery
6 żółtek
3 szklanki jogurtu naturalnego
10 dag cukru
0,5 kg owoców sezonowych (malin, truskawek, czarnych porzeczek, czarnych jagód)
wiórki kokosowe do przybrania
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania
Forma potrawy: Desery
600ml jogurtu naturalnego
2 łyżki miodu
4 łyżki wysuszonego i przypieczonego orzecha kokosowego
2 jabłka deserowe
2 łyżki rodzynek
otarta skóra i sok z 1 pomarańczy
Do przybrania:
trochę opieczonego orzecha kokosowego
Forma potrawy: Napoje
1 szklanka jogurtu
pół szklanki mleka
miód do smaku
Forma potrawy: Sosy
mała cebula
2 garście pieczarek
olej do smażenia
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz biały
rozmaryn
szałwia
200 ml jogurtu naturalnego lub śmietany
2-3 łyżki stołowe mąki
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
200 ml jogurtu naturalnego
połowa banana
3/4 szklanki truskawek
1 łyżka cukru
kostki lodu