cojemy.pl > Kolacje > Kolacje z warzywami > Kolacje z czosnkiem > Przepisy na potrawy > Strona numer 3

Kolacje z czosnkiem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z serem żółtym, bez cebuli, czosnku i porów
Kolacje z alkoholem Kolacje z grzybami Kolacje z innymi składnikami Kolacje z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Kolacje z mięsem Kolacje z nabiałem oraz jajami Kolacje z napojami Kolacje z owocami Kolacje z pieczywem Kolacje z przyprawami Kolacje z rybami i owocami morza Kolacje z sosami Kolacje z słodyczami Kolacje z warzywami
Kolacje z bakłażanem Kolacje z brokułami Kolacje z brukselką Kolacje z bobem Kolacje z cebulą Kolacje z chrzanem Kolacje z cukinią Kolacje z czosnkiem Kolacje z dymką (pęczkiem dymki) Kolacje z dynią Kolacje z fasolą Kolacje z fasolką szparagową Kolacje z groszkiem Kolacje z kiełkami sojowymi Kolacje z koperkiem lub koperem Kolacje z kukurydzą Kolacje z marchewką Kolacje z ogórkiem Kolacje z papryką Kolacje z papryką chili Kolacje z pietruszką Kolacje z pomidorem Kolacje z porami Kolacje z rozmarynem Kolacje z ryżem Kolacje z rzepą Kolacje z rzeżuchą Kolacje z rzodkiewką Kolacje z sałatą Kolacje z selerem Kolacje z soczewicą Kolacje z soją Kolacje z szałwią Kolacje ze szczypiorkiem Kolacje ze szparagami Kolacje ze szpinakiem Kolacje z ziemniakami

Kolorem zielonym zaznaczono czosnek

Sałatka z fasoli

Forma potrawy: Kolacja, Sałatka lub surówka
430g białej fasoli konserwowej
430g czerwonej fasoli konserwowej
1 duża czerwona cebula
2 ząbki czosnku
1 duża cytryna
30ml oliwy z oliwek
30g świeżego, drobno posiekanego tymianku
225g pomidorów konserwowych
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
Do podania:
świeże pieczywo
» zobacz przepis

Śledzie po cygańsku

Forma potrawy: Danie rybne, Kolacja, Przekąska lub przystawka
50dag śledzi solonych
15dag cebuli
10dag korniszonów
natka pietruszki
10dag ketchupu
50ml oliwy
czosnek
musztarda
» zobacz przepis

Sałatka z kurczaka z owocami

Forma potrawy: Kolacja, Sałatka lub surówka
1 cała pierś z kurczaka
1 łyżeczka masła lub oleju
1/2 ząbka czosnku
1 żółta papryka
1/2 średniego ogórka
1 łodyga selera naciowego
1 szklanka niedużych truskawek
2 plastry ananasa lub 2 połówki brzoskwini z puszki
1/2 pomarańczy
1/2 puszki kukurydzy
4 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
pieprz, sól
» zobacz przepis

Makaron z bakłażanami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
400g bakłażanów
300g pomidorów
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka cukru
12 łyżek oliwy słonecznikowej albo kukurydzianej
sól, pieprz
5-10 dkg parmezanu
» zobacz przepis

Ryż smażony z warzywami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
2 saszetki ryżu brązowego halina
cytryna
2 marchewki
cebula
ząbek czosnku
4 łyżki oleju
30dag zielonego groszku
2 łyżki siekanych migdałów
4 łyżki tartego sera żółtego (parmezan, gouda)
świeżo zmielony biały pieprz
bazylia do dekoracji
» zobacz przepis

Talerz warzyw z ryżem

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
1 woreczek białego ryżu (albaris)
4 średnie kolorowe papryki
1 kabaczek lub cukinia (ok. 30 dag)
2 cebule
6 pomidorów
3 ząbki czosnku
5 łyżek oleju
3 łyżki posiekanych ziół (bazylia, tymianek, natka pietruszki)
przyprawa vegeta
sól i pieprz
» zobacz przepis

Potrawka prowansalska z warzyw

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
po 2 straki czerwonej, zielonej i żółtej papryki
2 cukinie
2 bakłażany
cebula sałatkowa
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
puszka pomidorów (850 ml)
1/8 litra rosołu instant
2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich
sól, pieprz
listki bazylii do dekoracji
» zobacz przepis

Spaghetti po sycylijsku

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
500g makaronu spaghetti
100g tuńczyka w oliwie
4 pomidory
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka pietruszki
drobno posiekana skórka z 1/2 cytryny
4 łyżki oliwy
sól, pieprz
» zobacz przepis

Bakłażany faszerowane pieczarkami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
2 bakłażany o średniej wielkości
3-4 młode cebulki ze szczypiorkiem
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
250g pieczarek
natka pietruszki 1 pęczek
sok z 1 cytryny
2 kromki pełnoziarnistych tostów
1 łyżka gęstej śmietany
100g sera mozzarelli
2 łyżki ziaren słonecznika
sól i pieprz do smaku
» zobacz przepis

Sałata faszerowana po węgiersku

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane, Danie główne
6 dużych liści sałaty
2-3 małe bułki
szklanka mleka
15dag pieczarek
4 łyżki stopionego masła
2 łyżki zieleniny
2 żółtka
sól
łyżka papryki w proszku
roztarty mały ząbek czosnku
pół szklanki gęstej śmietany
pół szklanki rosołu
frytki
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.