cojemy.pl > Kolacje > Kolacje z przyprawami > Kolacje z solą kuchenną > Przepisy na potrawy > Strona numer 3

Kolacje z solą kuchenną


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta bez jajek
Kolacje z alkoholem Kolacje z grzybami Kolacje z innymi składnikami Kolacje z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Kolacje z mięsem Kolacje z nabiałem oraz jajami Kolacje z napojami Kolacje z owocami Kolacje z pieczywem Kolacje z przyprawami Kolacje z rybami i owocami morza Kolacje z sosami Kolacje z słodyczami Kolacje z warzywami
Kolacje z bazylią Kolacje z cukrem Kolacje z cukrem waniliowym Kolacje z cynamonem (laskami cynamonu) Kolacje z estragonem Kolacje z gałką muszkatołową Kolacje z goździkami Kolacje z imbirem Kolacje z jałowcem Kolacje z ketchupem (keczupem) Kolacje z kminkiem Kolacje z kolendrą Kolacje z kurkumą Kolacje z liściem laurowym Kolacje z majerankiem Kolacje z miętą Kolacje z musztardą Kolacje z octem Kolacje z oregano Kolacje z pieprzem Kolacje z szafranem Kolacje z solą kuchenną Kolacje z tymiankiem Kolacje z vegetą Kolacje z wanilią Kolacje z zielem angielskim Kolacje z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono sól kuchenna

Zielona fasolka zapiekana z jajami

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane
25dag zielonej fasolki szparagowej
6 jaj na twardo pokrojonych w talarki
posiekana cebula
1 i 3/4 szklanki ciepłego mleka
4 łyżki masła lub margaryny
2-3 łyżki mąki
sól, pieprz
zielenina
2 łyżki tartej bułki
4 łyżki utartego żółtego sera
1-2 łyżki masła
» zobacz przepis

Krokiety z kaszy gryczanej i sera

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
szklanka kaszy gryczanej
3 jajka
2-3 łyżki startego żółtego sera o ostrym smaku
serek topiony (najlepiej ziołowy)
bułka tarta do panierowania
sól
olej lub margaryna do smażenia
Opcjonalnie:
pieczarki
suszone grzyby
» zobacz przepis

Brizol rybny z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Kolacja, Danie główne
opakowanie filetów rybnych
sól, pieprz
20dag pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu
łyżka zieleniny
» zobacz przepis

Fasolka szparagowa z pieczarkami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
30dag żółtej fasolki szparagowej
15dag pieczarek
pół łyżki oleju
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
łyżka sosu sojowego
» zobacz przepis

Wegetariański gulasz amerykański

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
2 łyżki masła
2 cebule
2 ząbki czosnku
pół szklanki ketchupu
łyżeczka cukru
pół szklanki wody
szklanka świeżej lub konserwowej kukurydzy
szklanka zielonego groszku
sól, pieprz
4 ziemniaki
dynia lub kabaczek
20dag żółtego sera
szklanka mleka
» zobacz przepis

Pory zapiekane w beszamelu

Forma potrawy: Zapiekane, Kolacja, Danie główne
80dag porów
2 łyżki masła
60g startego parmezanu do posypania
 
Sos beszamelowy:
150ml śmietanki 12%
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
» zobacz przepis

Pierogi z grzybami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
Ciasto:
350g mąki
1 małe jajo
ok. 125ml letniej wody
sól
 
Farsz:
150g suszonych grzybów lub 1kg świeżych (maślaki, borowiki, podgrzbki)
50g masła
1 duża cebula
2 łyżki tartej bułki
2 jaja
sól, pieprz
» zobacz przepis

Tatar z awokado

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
owoc awokado
2 pomidory
1 duży ogórek
dużo cebuli :)
natka pietruszki (opcjonalnie)
sól, pieprz
» zobacz przepis

Bób z kurkami

Forma potrawy: Inna potrawa, Kolacja, Przekąska lub przystawka
50dag bobu
30dag kurek
2 cebulki dymki
2 łyżki masła
sól, pieprz
» zobacz przepis

Quiche z kurkami

Forma potrawy: Danie główne, Kolacja, Ciasto
Ciasto:
20dag masła
jajko
30dag mąki
odrobina soli
foremka do quiche
 
Nadzienie:
0,5kg kurek
olej
3 cebule
1-2 ząbki czosnku
rozmaryn, pieprz
15dag sera gouda lub podobnego
boczek (niekoniecznie)
 
Sos:
100ml śmietany
100ml mleka
4 jajka
pieprz, sól
gałka muszkatołowa
» zobacz przepis

Placek afrykański

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane, Danie główne
2 ziemniaki
2 cebule
2-3 ząbki czosnku
1,5 szklanki kostek marchwi
1,5 szklanki zielonego groszku
4-5 jaj
sól, pieprz
ziele angielskie
gałka muszkatołowa
olej
 
Do podania:
ogórek konserwowy
» zobacz przepis

Zapiekanka a la szparagowa z porów

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane
8 małych porów lub 2-3 pęczki młodych cieńkich
20dag szynki gotowanej
3 jajka na twardo
15dag startego żółtego sera
1,5 szklanki schłodzonego bulionu
2/3 szklanki mleka
3/4 szklanki gęstej śmietany
po 2 łyżki masła i mąki
2 łyżki posiekanych ulubionych ziół
sok z cytryny
sól
pieprz
 
Do dekoracji:
natka pietruszki
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.