cojemy.pl > Desery > Desery z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Desery z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z serem żółtym, bez cebuli, czosnku i porów
Desery z alkoholem Desery z innymi składnikami Desery z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Desery z nabiałem oraz jajami Desery z napojami Desery z owocami Desery z pieczywem Desery z przyprawami Desery z sosami Desery z słodyczami Desery z warzywami
Desery z kaszą Desery z kaszą manną Desery z mąką kukurydzianą Desery z mąką pszenną (zwykłą) Desery z mąką tortową Desery z mąką ziemniaczaną Desery z płatkami kukurydzianymi Desery z płatkami owsianymi

Kolorem zielonym zaznaczono makarony, mąki, kasze, zboża

Budyń z dyni

Forma potrawy: Deser
100g dyni
2 duże jabłka
0,5 szklanki mleka
1 łyżka stołowa kaszy manny
2 łyżki stołowe cukru
1 jajko
20dag masła lub margaryny
» zobacz przepis

Kisiel żurawinowo-truskawkowy

Forma potrawy: Deser
30dag żurawin
20dag dżemu truskawkowego
4dag cukru
5dag mąki ziemniaczanej
1 1/3 szklanki wody
szklanka śmietany
cukier waniliowy
» zobacz przepis

Pomarańczowe płatki

Forma potrawy: Deser, Ciasto
200g cukru pudru
100g migdałowych płatków
50g mąki
pomarańcza
100g masła
Do podania (opcjonalnie):
szampan
» zobacz przepis

Gofry z marchwią i dynią

Forma potrawy: Deser, Przekąska lub przystawka
250g dyni
100g żółtej marchwi
100g razowej mąki pszennej
150ml mleka
sól morska
szczypta mielonej gałki muszkatołowej
odrobina kolendry
40g cebuli
2 jaja
Do podania:
twaróg lub kwaśna śmietana
» zobacz przepis

Jabłka w cieście

Forma potrawy: Deser, Ciasto
4 jabłka
1/4 l kwaśnego mleka
1/4 l śmietany
2 duże łyżki mąki
250g masła lub margaryny
» zobacz przepis

Deser jabłeczno-malinowy

Forma potrawy: Deser
350g mrożonych cząstek jabłek
225g mrożonych malin
50g brunatnego cukru
50g płatków kukurydzianych
50g orzechów laskowych posiekanych
50g stopionego masła lub margaryny
» zobacz przepis

Kisiel z żurawin

Forma potrawy: Deser
60dag żurawin
15dag cukru
3 łyżki mąki kartoflanej
1 litr wody
10dag konfitur z wiśni do przybrania
20dag bitej śmietany do przybrania
» zobacz przepis

Truskawki w sosie waniliowym

Forma potrawy: Deser
20dag truskawek
3/4 szklanki mleka
czubata łyżeczka mąki pszennej
15 kropli esencji waniliowej
łyżeczka cukru
» zobacz przepis

Kisiel domowy z jabłek

Forma potrawy: Deser
pól kg jabłek
6-8dag cukru
3dag mąki ziemniaczanej
3/4 litra wody
» zobacz przepis

Kisiel herbaciany

Forma potrawy: Deser
1 łyżeczka suchej herbaty
1/2 szklanki wrzącej wody
2 szklanki mleka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
sok owocowy do polania
» zobacz przepis

Deser turecki z gruszek

Forma potrawy: Deser, Ciasto
4 gruszki
3 jaja
50g cukru
50g mąki
50g masła
łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki cukru na karmel
» zobacz przepis

Szpikowane jabłka w winnym sosie

Forma potrawy: Deser
duże, kruche jabłka jednakowej wielkości
lukier
wanilia
migdały
likier, rum lub koniak
 
Sos winny:
2 żółtka
2 białka
100g cukru
20g mączki kukurydzianej
250ml białego wina
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.