Desery z żelatyną
Kolorem zielonym zaznaczono żelatyna
40dag bezów
2 szklanki słodkiej śmietanki (18 proc.)
2 torebki cukru waniliowego
2 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
sok z 1/4 cytryny
1 puszka ananasa
2 pomarańcze
6 mandarynek
1 kiwi
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Ciasto:
8dag mąki
4dag mielonych orzechów włoskich
5 jajek
1/2 łyżeczki cynamonu
12dag cukru
szczypta soli
2 łyżki stopionego masła
Krem:
75dag czerwonych jabłek
sok z 1 cytryny
szklanka białego wina
7dag cukru
3 łyżeczki żelatyny
Dekoracja:
2 szklanki śmietany kremówki
3 łyżki cukru pudru
5dag prażonych, posiekanych orzechów włoskich
1/2 szkl. ryżu
1/2 litra mleka
cukier waniliowy
3-4 łyżki cukru
2 łyżki likieru
słoik kompotu morelowego
2 łyżeczki żelatyny
szklanka bitej śmietany
2 opakowania serka homogenizowanego waniliowego - 20 dag
100ml śmietany kremówki
100g migdałów
2 łyżeczki żelatyny
25dag mieszanki z owoców leśnych mrożonych
opakowanie galaretki o smaku owoców leśnych
50dag truskawek
35dag gotowych małych bez
1 szklanka śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego
1 łyżeczka żelatyny
15dag cukru
500g jabłek
250g dyni
60–100g cukru
3 białka
10g żelatyny w proszku
40dag agrestu
20dag truskawek
2 szklanki wody
20dag cukru
2dag żelatyny
50dag truskawek
20dag tłustego twarożku
10dag cukru
2 jajka
7dag śmietany kremówki
1dag żelatyny
cukier waniliowy
2 łyżeczki mielonej kawy ziarnistej
1/2 szklanki wrzącej wody
3 jaja
1/2 szklanki cukru
1 łyżka żelatyny
1/2 szklanki śmietanki