cojemy.pl > Zupy > Zupy z mięsem > Zupy z wieprzowiną > Przepisy na potrawy

Zupy z wieprzowiną


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Sosy z olejem ale bez pieprzu
Zupy z alkoholem Zupy z grzybami Zupy z innymi składnikami Zupy z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Zupy z mięsem Zupy z nabiałem oraz jajami Zupy z napojami Zupy z owocami Zupy z pieczywem Zupy z przyprawami Zupy z rybami i owocami morza Zupy z sosami Zupy z słodyczami Zupy z warzywami
Zupy z boczkiem Zupy z cielęciną Zupy z gęsią Zupy z indykiem Zupy z jagnięciną Zupy z kaczką Zupy z karkówką każdego rodzaju Zupy z kiełbasą lub wędliną Zupy z kurczakiem Zupy z parówkami Zupy ze schabem Zupy z szynką Zupy ze słoniną Zupy z wieprzowiną Zupy z wołowina Zupy z wątróbką

Kolorem zielonym zaznaczono wieprzowina

Zupa fasolowa a la jokai

Forma potrawy: Zupa
200g fasoli suchej lub 300g świeżej
300g wędzonych żeberek wieprzowych
300g wędzonej kiełbasy
2 średnie marchewki
1 nieduży kawałek białej rzepy
1 cebula
2 zielone papryki
1 pomidor
160ml kwaśnej śmietany
3 łyżki smalcu
1 łyżka mąki
1 łyżeczka papryki
czosnek, liść laurowy
1 pęczek zielonej pietruszki
sól
Kluseczki (csipetke):
80g mąki
1 jajko
sól
» zobacz przepis

Barszcz małorosyjski

Forma potrawy: Zupa
1/2kg wieprzowiny lub golonki lub kiełbasy
włoszczyzna
1/2 główki kapusty
6 ziemniaków
3/4 szklanki soku pomidorowego
sól, pieprz
listek laurowy
zielenina
» zobacz przepis

Kwaśnica

Forma potrawy: Zupa
10dag grzybów suszonych (prawdziwki lub podgrzyby)
Kilka dość grubych plastrów wędzonego boczku
20dag wędzonej słoniny
? kg żeberek wieprzowych (surowych, wędzonych lub pieczonych w kminku)
pieprz
sól
kilka ziaren ziela angielskiego
czosnek utarty z solą
1kg kwaszonej kapusty
1 łyżka stołowa kminku
3 - 4 liście laurowe
4 ugotowane wcześniej ziemniaki
» zobacz przepis

Polewka rycerska

Forma potrawy: Zupa
25dag włoszczyzny
50dag kości
1 i 1/2 l wody
30dag wątroby wieprzowej
5dag cebuli
2dag tłuszczu
1 żółtko
sól
Do podania:
grzanki
» zobacz przepis

Zupa z brokułów

Forma potrawy: Zupa
1,5kg brokułów
125g mielonego chudego mięsa wołowego (tatar)
125g metki wieprzowej
kostka rosołu wołowego
łyżeczka nasion kopru
łyżeczka musztardy
łyżeczka soli
łyżeczka świeżego zmielonego pieprzu
czerstwa bułeczka
1 całe jajo
1 żółtko
2 trójkątne serki topione
2 łyżki mleka
kieliszek wytrawnej sherry
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.