cojemy.pl > Wyszukiwanie wg. składników

Szukaj przepisów według składników

Wybierz składnik z listy
LUB wpisz nazwę składnika
[X] Jajka
Zmniejsz wyniki do wybranej formy potrawy:
Kliknij znaczek [X] obok składnika, aby usunąć z listy wybranych.
Liczba znalezionych przepisów: 558

Kolorem zielonym zaznaczono [Jajka]

Zrazy zawijane w sosie grzybowym

Forma potrawy: Danie główne
90dag wołowiny z udzca lub polędwicy
20dag boczku
3dag suszonych grzybów
7dag korniszonów
1 cebula
2 kromki bułki bez skórki
150ml śmietany
1 jajo
2 łyżki masła
1 łyżka oliwy
sól, pieprz
» zobacz przepis

Szarlotka z cynamonem

Forma potrawy: Ciasto
0,5kg mąki
20dag margaryny
2 jaja
surowe żółtko
15dag cukru
opakowanie cukru waniliowego (lub wanilii)
5-6 łyżek śmietany
proszek do pieczenia
starta skórka z 1 cytryny
jabłka pokrojone w kostkę (najlepiej lekko kwaśne)
trochę rodzynek
cynamon
» zobacz przepis

Szynka w miodzie

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
60dag szynki dobrej jakości
2 jaja
6 łyżek miodu
4 łyżki mąki kukurydzianej
3 łyżki oleju
sól
olej do smażenia
3 plastry ananasa do przybrania
» zobacz przepis

Ciasto ze szpinakiem

Forma potrawy: Ciasto
0,5kg liści szpinaku
1 cebula
1 ząbek czosnku
220g masła
sól
pieprz
starta skórka z połowy cytryny
2 łyżki ziaren słonecznika
2 łyżki rodzynek
100g sera typu rokfor
1 jajko
3 szklanki mąki
1 żółtko
mały kieliszek spirytusu
» zobacz przepis

Racuchy z owocami

Forma potrawy: Ciasto
3 dkg drożdży
1 szklanka mleka
1 łyżka cukru
30 dkg mąki
2 jajka
otarta skórka z cytryny
olej do smażenia
cukier puder do posypania
Owoce np.:
wiśnie kandyzowane
rodzynki
jabłka
jagody
gruszki
banany
» zobacz przepis

Purée ze szparagów

Forma potrawy: Danie główne
750g szparagów
3 łyżki śmietany 18%
1 łyżeczka mąki
2 łyżki masła
2 żółtka
sól, pieprz
sok z cytryny (niekoniecznie)
» zobacz przepis

Cukinie faszerowane mięsem

Forma potrawy: Danie główne
4 małe cukinie
200g wieprzowiny lub baraniny
1 posiekana cebula
2 łyżki masła
1 łyżka tartej bułki
1 łyżka pokrojonego koperku
1 jajo
200ml bulionu
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zupa dyniowa z prus wschodnich

Forma potrawy: Zupa
500g dyni
3/4 litra mleka
40g cukru
5 kropli olejku z gorzkich migdałów
50g ryżu
sól
1 żółtko
» zobacz przepis

Wiejski pasztet wieprzowy

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
250g wątroby wieprzowej
800g schabu karkowego bez kości
200g słoniny w plastrach
2 jaja
1 mała cebula
2 cebulki dymki
1 ząbek czosnku
200ml mleka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
100ml białego wytrawnego wina
mały pęczek natki pietruszki
500ml bulionu
20g żelatyny
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Do podania:
chleb wiejski
musztarda
korniszony
» zobacz przepis

Bananowiec z brzoskwiniami

Forma potrawy: Ciasto
biszkopt z 4 jajek
1kg bananów
kostka masła
3 jaja
3/4 szklanki cukru do białek
3/4 szklanki cukru pudru
2 galaretki cytrynowe
1 galaretka wiśniowa
puszka brzoskwiń
» zobacz przepis

Ser zgliwały (Ser smażony)

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
2 żółtka
łyżka masła
0,5kg białego sera
sól
pół łyżeczki kminku
» zobacz przepis

Zupa z dyni hokkaido

Forma potrawy: Zupa
1 dynia Hokkaido
2 małe cebule
1 łyżka masła
1 łyżeczka brązowego cukru trzcinowego
3/4 l bulionu warzywnego
200ml śmietany
2 żółtka
szczypta mielonej gałki muszkatołowej
szczypta mielonych goździków
pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.