cojemy.pl > Wyszukiwanie wg. składników

Szukaj przepisów według składników

Wybierz składnik z listy
LUB wpisz nazwę składnika
[X] Cukier
Zmniejsz wyniki do wybranej formy potrawy:
Kliknij znaczek [X] obok składnika, aby usunąć z listy wybranych.
Liczba znalezionych przepisów: 1075

Dynia turbanowa z porami

Forma potrawy: Danie główne
2 dynie turbanowe po 1 kg
sól
500g porów
40g masła lub margaryny
50g nasion słonecznika
2 ząbki czosnku
4 łyżki białego wina (lub rosołu)
4 łyżki bitej śmietany
150g sera owczego
1 łyżeczka bulionu drobiowego instant
chili
» zobacz przepis

Kotlety z sera żółtego

Forma potrawy: Danie główne
40dag twardego sera żółtego typu gouda
5 łyżek pszennej mąki razowej
1 łyżka otrąb owsianych
3 jajka
1/3 szklanki kefiru
6-7 łyżek bułki tartej
1 łyżeczka łagodnego curry
olej do smażenia
sos sojowy
gałka muszkatołowa
sól, pieprz

Do podania:
surówki,
ziemniaki
» zobacz przepis

Sałatka pomidorowa ze śmietaną

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
0,5kg pomidorów
połowa szklanki gęstej śmietany lub jogurtu lub maślanki lub zsiadłego mleka
łyżka majonezu
5 orzechów włoskich
sól
pieprz
» zobacz przepis

Zrazy zawijane w sosie grzybowym

Forma potrawy: Danie główne
90dag wołowiny z udzca lub polędwicy
20dag boczku
3dag suszonych grzybów
7dag korniszonów
1 cebula
2 kromki bułki bez skórki
150ml śmietany
1 jajo
2 łyżki masła
1 łyżka oliwy
sól, pieprz
» zobacz przepis

Sałatka ziemniaczana z kiełkami soi

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
40dag ziemniaków
1 czerwona cebula (10 dag)
25dag kiełków soi
1/2 łyżeczki kminku
sól

Sos:
1 łyżka musztardy
1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka mleka skondensowanego
6 łyżek jogurtu naturalnego
» zobacz przepis

Sałatka chińska z kukurydzą

Forma potrawy: Sałatka lub surówka, Przekąska lub przystawka
125g ananasa (świeżego lub z puszki)
1 zielona słodka papryka
1 marchewka
150g strączkowego zielonego groszku z puszki
puszka minikolb kukurydzy
125g świeżej zielonej fasolki strączkowej
szczypiorek
natka pietruszki

Sos:
1 łyżka stołowa miodu
1 łyżka stołowa jasnego sosu sojowego
1 ząbek czosnku
1 łyżka stołowa soku z cytryny
» zobacz przepis

Zupa z kurczaka z grzybami

Forma potrawy: Zupa
1200ml bulionu z kury
150g gotowanych piersi z kurczaka
4 grzyby aromatyczne lub suszone prawdziwki
150g chińskiego makaronu jajecznego lub makaronu domowego
3 łyżki sherry
sól, pieprz
2 łyżki zielonej siekanej pietruszki do przybrania
» zobacz przepis

Austriackie ciasto dyniowe

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
10g drożdży
60ml śmietany kremowej
65ml letniej wody
200g mąki z orkiszu (lub pszennej)
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki miodu
50g masła

Nadzienie:
1 mała dynia
150ml bulionu warzywnego
curry
3 pomidory

Polewa:
150g śmietany kremówki
100ml bitej śmietany
2 jaja
koncentrat bulionu warzywnego
sól ziołowa
pieprz do smaku
100g startego ementalera
» zobacz przepis

Chilli con carne (wersja 2)

Forma potrawy: Danie główne
1 łyżka oleju
900g mielonej wołowiny
2 cebule, posiekane
1-2 łyżki chilli w proszku
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
600ml bulionu wołowego
850g czerwonej fasoli z puszki, odsączonej i wypłukanej
2 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Do podania:
ciepła bagietka
» zobacz przepis

Kurczak po włosku

Forma potrawy: Danie główne
1 mały kurczak (0,8 - 0,9 kg)
4 łyżki oliwy z oliwek
2 filety anchois w oleju
25dag przecieru lub 10dag koncentratu pomidorowego
10dag dużych zielonych oliwek
2 ząbki czosnku
sok z ćwiartki cytryny
kilka gałązek natki pietruszki
pieprz, sól
kilka szczypt mąki

Do podania:
ryż

Do ozdoby:
sałata
» zobacz przepis

Zupa pomidorowa

Forma potrawy: Zupa
1 litr wywaru z warzyw
4 duże pomidory
1 duża cebula
gałązka naci z selera
1 łyżka oleju sojowego lub słonecznikowego
0,5 szkl. śmietany
1 łyżka mąki
sól
papryka
zielona pietruszka
» zobacz przepis

Papryczki chilli nadziewane tuńczykiem

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
6 papryczek chilli (odmiana duża)
1 czerwona cebula
2 łyżki białego octu winnego
1 łyżka oleju
1 liść laurowy
1/4 łyżeczki oregano
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki pieprzu, sól
80ml wody

Nadzienie:
2 kartofle
1 puszka (200 g) tuńczyka
1 biała cebula
1 łyżka soku z cytryny
120ml majonezu
1 łyżka czerwonego octu winnego
sól i pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.