cojemy.pl > Wyszukiwanie wg. składników

Szukaj przepisów według składników

Wybierz składnik z listy
LUB wpisz nazwę składnika
[X] Cebula
[X] Czosnek
Zmniejsz wyniki do wybranej formy potrawy:
Kliknij znaczek [X] obok składnika, aby usunąć z listy wybranych.
Liczba znalezionych przepisów: 1050

Sałatka z cykorią

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
25dag cykorii
kwaśne jabłko
kwaszony ogórek
15dag kiełbasy szynkowej
pół szklanki groszku konserwowego
3 łyżki majonezu
sól, cukier
łyżka grubo posiekanego szczypiorku
papryka lub pomidor do dekoracji
» zobacz przepis

Ziemniaki po peruwiańsku

Forma potrawy: Inna potrawa, Przekąska lub przystawka
6 ziemniaków
1 opakowanie serka homogenizowanego
1/2 szklanki mleka
sok z cytryny lub łyżka octu
sól, pieprz
2 jaja na twardo
papryka w proszku
zielenina
» zobacz przepis

Polędwica po japońsku

Forma potrawy: Danie główne
8 cieńkich plastrów polędwicy wołowej (60 dag)
1 puszka szparagów (30 dag)
1 puszka zielonego groszku (30 dag)
4 łyżki oliwy lub oleju sojowego
po 1 łyżeczce suszonych ziół: estragonu, oregano i bazylii
sól, świeżo zmielony pieprz
do przybrania: 1 pomidor (15 dag), szczypiorek
» zobacz przepis

Grillowane kotlety baranie z ziołami

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
8 kotletów z combra (młoda baranina)
125ml oliwy
2 łyżki majeranku
2 łyżki tymianku
1 łyżka oregano
sól, pieprz
8 gałązek rozmarynu do spięcia kotletów
Do podania z:
frytki
buraczki na kwaśno
» zobacz przepis

Filety rybne z avocado

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
olej do tzw. głębokiego smażenia
4 filety płastugi, dorsza lub łupacza (może być flądra), panierowane
2 dojrzałe avocado
1 cytryna
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
1 łyżka szczypiorku, posiekanego

Do przybrania:
gałązki pietruszki
» zobacz przepis

Zapiekanka neapolitańska

Forma potrawy: Zapiekane
5 jaj
200g makaronu włoskiego
szklanka ketchupu
50g masła
50g tartego żółtego sera
sól, pieprz
250g pieczeni z drobiu
» zobacz przepis

Przetwór z czereśni na ostro

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
1kg jasnych czereśni
 
Zalewa:
0,5 szkl. białego wytrawnego wina
0,25 szkl. białego octu winnego
2 łyżki miodu
2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy
3 goździki
2 cm kory cynamonowej
6 ziaren pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego
1 szklanka cukru
0,5 łyżeczki soli
» zobacz przepis

Użądlenie pszczoły

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
250g mąki
50g masła
20g drożdży
1/8 l mleka
łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
skórka starta z 1 cytryny

Warstwa wierzchnia:
100g masła
125g miodu
200g płatkow migdałowych
2 łyżki śmietanki

Krem waniliowy:
1/2 l mleka
budyń waniliowy (na 1/2 l mleka)
30g cukru
150g masła
» zobacz przepis

Jabłkowy tort śmietanowy

Forma potrawy: Ciasto
20dag mąki
8dag zminego masła
jajko
5 jabłek
5dag cukru
4 łyżki dżemu jabłkowego
sok z 1/2 cytryny
8 łyżek calvadosu (wytrawny winiak francuski)
2 łyżki cukru pudru
gotowy spód biszkoptowy
2 szklanki śmietany kremówki
2 opakowania cukru waniliowego
8 łyżeczek żelatyny instant
» zobacz przepis

Placek drożdżowy z porzeczkami

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
0,5kg mąki
250ml mleka
4dag drożdży
15dag cukru
10dag masła
4 żółtka
sól
Inne:
0,5kg porzeczek
3 żółtka
12dag cukru
1 łyżka cukru waniliowego
tłuszcz i mąka do formy
» zobacz przepis

Befsztyk z polędwicy po wrocławsku

Forma potrawy: Danie główne
40dag polędwicy wołowej
tłuszcz
2dag mąki
8dag sera żółtego
8dag szynki wędzonej
5dag ketchupu
sól, pieprz

Do podania:
frytki
kalafior
zielony groszek
» zobacz przepis

Sałatka z twarogiem

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
1 cukrowa sałata
2 marchewki
sparzony i obrany pomidor
1/2 łyżki posiekanych liści selera, zielonej pietruszki lub koperku
1/2 szklanki sosu vinaigrette
szklanka rozkruszonego twarogu
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.