Forma potrawy: Desery
500 g jabłek
250 g dyni
60–100 g cukru
3 białka
10 g żelatyny w proszku
Forma potrawy: Sałatki
250 g dyni
250 g jabłek kompotowych
1 łyżka soku z cytryny lub kwasek cytrynowy do smaku
60–80 g cukru
1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
Forma potrawy: Przetwory
500 g dyni
500 g niesłodzonego musu jabłkowego lub jabłek
sok i skórka z 1 cytryny
1 kg cukru żelującego
Forma potrawy: Przetwory
Forma potrawy: Ciasta
750 g dyni
125 ml wody
4 żółtka
100 g brązowego cukru
szczypta mielonego cynamonu
szczypta startej gałki muszkatołowej
1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru
65 g masła
szczypta soli
4 białka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 spód do tortu z kruchego ciasta
125 ml śmietany kremowej
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
8 jajek
1 kg kartofli
olej do smażenia
sól
Forma potrawy: Sosy
30 dag jabłek
5 dag korzenia chrzanu
1 płaska łyżka mąki przennej
2 łyżki bulionu z drobiu (może być z kostki)
sok z 1/2 cytryny
cukier i sól
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
1/4 szklanki soku pomidorowego
łyżka stołowa soku cytrynowego
szklanka maślanki
pół szklanki zimnego mleka