MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Mus z jabłek i dyni

Forma potrawy: Desery

500 g jabłek
250 g dyni
60–100 g cukru
3 białka
10 g żelatyny w proszku

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Sałatka z dyni i jabłek

Forma potrawy: Sałatki

250 g dyni
250 g jabłek kompotowych
1 łyżka soku z cytryny lub kwasek cytrynowy do smaku
60–80 g cukru
1 łyżeczka otartej skórki z cytryny

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Marmolada dyniowo-jabłkowa

Forma potrawy: Przetwory

500 g dyni
500 g niesłodzonego musu jabłkowego lub jabłek
sok i skórka z 1 cytryny
1 kg cukru żelującego

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Dżem dyniowo-jabłkowy

Forma potrawy: Przetwory

dynia,
kwaśne jabłka,
ew. sok z cytryny, cukier

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Amerykański tort dyniowy

Forma potrawy: Ciasta

750 g dyni
125 ml wody
4 żółtka
100 g brązowego cukru
szczypta mielonego cynamonu
szczypta startej gałki muszkatołowej
1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru
65 g masła
szczypta soli
4 białka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 spód do tortu z kruchego ciasta
125 ml śmietany kremowej

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Tortilla de patatas

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

8 jajek
1 kg kartofli
olej do smażenia
sól

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Sos chrzanowy z jabłkami

Forma potrawy: Sosy

30 dag jabłek
5 dag korzenia chrzanu
1 płaska łyżka mąki przennej
2 łyżki bulionu z drobiu (może być z kostki)
sok z 1/2 cytryny
cukier i sól

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Pomidorowy koktajl

Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe

1/4 szklanki soku pomidorowego
łyżka stołowa soku cytrynowego
szklanka maślanki
pół szklanki zimnego mleka

potrawa z warzyw » zobacz przepis